Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Spania elimină obligativitatea purtării măştilor de protecţie în aer liber

Spania nu îşi va mai obliga cetăţenii să poarte măşti de protecţie în aer liber, conform unui anunţ făcut de ministrul Sănătăţii, Carolina Darias.

de Redactia Observator

la 04.02.2022 , 13:15

Spania elimină obligativitatea purtării măştilor de protecţie în aer liber Spania elimină obligativitatea purtării măştilor de protecţie în aer liber - Shutterstock

Portul măştilor de protecţie în aer liber nu va mai fi obligatoriu în Spania, începând de marţea viitoare, informează AFP. Ministrul sănătăţii, Carolina Darias, a declarat reţelei de posturi de radio Cadena Ser că guvernul condus de premierul Pedro Sanchez va adopta o hotărâre în acest sens.

Se va pune astfel capăt măsurii referitoare la măşti, care a fost reintrodusă în 22 decembrie 2021, din cauza valului de infectări provocate de varianta Omicron a coronavirusului - al şaselea val al epidemiei de COVID-19.

Darias a arătat că în prezent toţi indicatorii sanitari sunt în curs de ameliorare, în special rata de ocupare a spitalelor şi rata de incidenţă a cazurilor. 

Articolul continuă după reclamă

Cât mai durează starea de alertă în România

Pe acelaşi subiect

Veşti bune vin şi din România. Raed Arafat a anunţat că se apropie momentul în care vom zice că nu mai este nevoie de starea de alertă.

"Cu certitudine, starea de alertă nu este un lucru care va fi permanent, este provizorie și nimeni nu dorește să o mențină o zi în plus față de cât trebuie. Da, se apropie momentul, cred, în care vom zice că nu este nevoie. Care e acest moment, urmează să se decidă", a declarat Raed Arafat.

Raed Arafat consideră că trebuie să fie menţinută mai ales din motive practice - altfel nu ar mai exista posibilitatea detaşării personalului medical. La DSP Bucureşti, de pildă, vor fi detaşate 600 de persoane într-o săptămână pentru că serviciul e suprasolicitiat. Şeful DSU este de părere că finalul lunii februarie nu ar fi un termen foarte realist de ridicare a tuturor restricţiilor.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri externe » Spania elimină obligativitatea purtării măştilor de protecţie în aer liber