Antena Meniu Search
x

Spania lasă copiii până în 14 ani să iasă afară la plimbare, începând cu 27 aprilie

Spania relaxează măsurile restrictive impuse în contextul pandemiei de coronavirus și le permite copiilor cu vârste de până în 14 ani să iasă afară la joacă, începând cu data de 26 aprilie.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 22.04.2020, 12:36

Copil la geam în carantina
Copil la geam în carantina - Profimedia Images/ imagine ilustrativă
  • Spania le permite copiiilor să iasă afară, la plimbare, începând cu 27 aprilie.
  • Măsura vine în contextul relaxării restricțiilor impuse de pandemie.

Premierul spaniol Pedro Sanchez a anunțat că dorește să le permită copiilor să iasă din locuinţe după 27 aprilie, dar această permisiune va fi „limitată şi supusă unor condiţii, pentru a se evita contagierea”.

Ulterior, ministrul Sanatatii spaniol, Salvador Illa, a venit cu noi precizări și a anunțat că micuții vor putea face plimbări în aer liber începând de duminica viitoare, scrie El Pais.

Copiii sub 14 ani vor putea ieși la plimbare, o dată pe zi, iar condițiile în care se va face acest lucru, precum distanța și timpul maxim al acestor ieșiri, vor fi anunțate curând, a spus ministrul Sănătății.

Spania, a doua cea mai afectată țară de pandemie, după SUA, a intrat in carantina din data de 14 martie, măsura izolării fiind prelungită ulterior până pe 9 mai.

Potrivit celui mai recent bilanț, în Spania epidemia de SARS-CoV-2 a provocat peste 21.700 de decese în rândul celor mai mult de 208.000 de persoane depistate ca fiind infectate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Spania lasă copiii până în 14 ani să iasă afară la plimbare, începând cu 27 aprilie