Antena Meniu Search
x

Spania nu poate fi divizată! Fostul preşedinte al Cataloniei a fost demis şi acuzat de rebeliune

Criza catalană a împărţit în două o ţară în care lupta pentru independenţă şi-a găsit mulţi susţinători.

Vezi și

Este mesajul transmis de sute de mii de oameni astăzi, chiar în inima Barcelonei. Criza catalană a împărţit în două o ţară în care lupta pentru independenţă şi-a găsit mulţi susţinători. Fostul lider al provinciei separatiste a promis, din nou, că va face tot ce-i stă în putinţă pentru a construi o Catalonie independentă.

Sub sloganul "Toţi uniţi - Catalonia este Spania", cu steagurile ţării în mâini, sute de mii de oameni au umplut, în această după-amiază, străzile din Barcelona, cel mai mare oraş al provinciei separatiste. 

Demonstraţia a avut loc după ce Guvernul spaniol i-a permis lui Carles Puigdemont să candideze la alegerile anticipate regionale, programate pe 21 decembrie.  

Inigo Mendez de Vigo, purtătorul de cuvânt al Guvernului spaniol: "Dacă doreşte să continue să activeze în politică, ceea ce este dreptul lui, cred că ar trebui să se pregătească pentru următoarele alegeri, după cum am spus mai înainte, pe 21 decembrie. Atunci îşi va putea exercita opoziţia democratică."

Fostul preşedinte al Cataloniei a fost demis şi acuzat de rebeliune, după ce provincia separatistă şi-a proclamat independenţa. Carles Puigdemont ameninţă să lupte mai departe. 

Carles Puigdemont, fostul lider al Cataloniei: "Suntem convinşi că cea mai bună modalitate de a ne apăra victoriile înregistrate până azi este să ne opunem, în mod democratic, aplicării Articolului 155."

Alături de soţia sa, românca Marcela Topor, fostul lider catalan a mers aseară în Girona. Carles Puigdemont a fost primarul acestui oraş din anul 2011 până în 2016. A fost primit cu aplauze de susţinătorii mişcării secesioniste. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Spania nu poate fi divizată! Fostul preşedinte al Cataloniei a fost demis şi acuzat de rebeliune