Antena Meniu Search
x

Special! Cea mai dezorganizată intersecție din lume

În capitala Etiopiei există intersecţii enorme în care nu e nici măcar un semafor, deşi traficul este intens. Cu toate acestea, nu există ambuteiaje, nu există accidente, iar pietonii traversează fără să fie făcuţi afiş.

Vezi și

 Addis Abeba. Capitala Etiopiei şi - totodată - cel mai mare oraş al ţării. Populaţie - aproape 4 milioane de locuitori. De două ori mai mulţi decât în Bucureşti. Şi străzile din Addis Abeba sunt de două ori mai late, ceea ce dă naştere unor intersecţii enorme. Enorme şi nesemaforizate.

Cu toate acestea, nu există semafoare. Doar nişte treceri de pietoni destul de vag marcate. În consecinţă, fiecare circulă cam cum îl taie capul. Haotic, din punctul de vedere românesc. Suprinzător este că, deşi şoferii par să aibă nişte traiectorii absolut bezmetice, nu se produce niciun accident.

Mai mult, conducătorii auto opresc frumos la trecerile de pietoni, pentru a le permite oamenilor să treacă. Dar numai când au chef. Când nu au chef, pietonii sunt cei care staţionează într-o zonă de siguranţă. Cu toate acestea, niciunul nu este lovit.

Aparent, etiopienii nu au transport în comun. Ba au, dar nu din acela clasic. Vedeţi microbuzele acelea alb cu albastru? Acelea sunt aşa-zisele "taxiuri". La bordul lor pot urca 12 persoane şi, după cum puteţi remarca, vin unul după celălalt. Aşadar un transport în comun cât se poate de fluid.

Din când în când, prin intersecţie mai trece câte un camion. După regulile etiopiene, e lăsat să treacă nestingherit, probabil pe criterii de mărime. Un lucru, însă, e cât se poate de clar. Dacă s-ar scoate toate semafoarele din Bucureşti, oraşul ar fi blocat, poliţiştii de la Rutieră nu şi-ar vedea capul de treabă, iar la spitale ar fi cozi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Special! Cea mai dezorganizată intersecție din lume