Antena Meniu Search
x

Special! Meserii ciudate, salarii enorme

Stilistul de mâncare este solicitat ori de câte ori este nevoie ca un preparat să arate senzaţional într-o fotografie. În principiu, majoritatea food-stylist-ilor ştiu să gătească, dar nu este o cerinţă obligatorie.

Vezi și

Stilistul de mâncare este solicitat ori de câte ori este nevoie ca un preparat să arate senzaţional într-o fotografie. În principiu, majoritatea food-stylist-ilor ştiu să gătească, dar nu este o cerinţă obligatorie.

După cum nu este obligatoriu ca preparatul fotografiat să fie comestibil după intervenţia stiliştilor, care folosesc tot felul de chimicale pentru a intensifica anumite nuanţe ale mâncării. Un stilist de mâncare câştigă aproximativ 58 de mii de dolari pe an.

Scufundătorul după mingiuţele de golf nu este o meserie pentru România, pentru simplul fapt că nu sunt atât de mulţi jucători de golf. Şi nici terenuri cu lacuri, astfel încât să mai pierzi o mingiuţă pe fundul apei. Însă în Statele Unite este o meserie foarte importantă. Şi bănoasă, am putea spune, în condiţiile în care un astfel de scafandru câştigă chiar şi 100 de mii de dolari pe an.

Degustătorul de mâncare pentru câini exact cu asta se ocupă. Gustă mâncarea patrupedelor, ca să vadă dacă este comestibilă sau are un gust oribil. Evident, există şi degustători de mâncare pentru pisici. În orice caz, oamenii nu testează doar mâncarea umedă, ci şi cea uscată. Deci e clar, trebuie să aibă dantură rezistentă. Cât câştigă o asemenea persoană? 40 de mii de dolari pe an.

Spărgătorul de programe este, de fapt, un hacker foarte priceput. El este angajat de companii pentru a le verifica sistemele de securitate. Iar dacă reuşeşte să creeze o breşă, este clar. Oamenii mai au de lucrat. De asemenea, spărgătorii de programe sunt plătiţi să verifice şi forţa programelor antivirus. La fel, dacă reuşeşte să infiltreze un virus în sistem, nu e bine. Înseamnă că antivirusul e slab. Un spărgător de programe câştigă anual 132 de mii de dolari.

Verificatorul de tobogane acvatice are una dintre cele mai frumoase meserii din lume. Normal că există posibilitatea să se zgârie acolo unde îmbinările nu sunt bine făcute sau chiar să "sară peste bord", dacă marginea nu este destul de înaltă. Numai că de asta este şi plătit. Să identifice hibele toboganelor, astfel încât proprietarii acestora să nu fie daţi în judecată de clienţi nemulţumiţi. Un verificator de tobogane este plătit cu 32 de mii de dolari.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Special! Meserii ciudate, salarii enorme