Antena Meniu Search
x

Specialiştii OMS vor o reducere a numărului celor care utilizează ţigări electronice: "Guvernele trebuie să adopte măsuri adecvate pentru a-şi proteja populaţia"

Reprezentanţii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, în frunte chiar cu şeful instituţiei, Tedros Adhanom Ghebreyesus, au căutat să tragă un semnal de alarmă în legătură cu pericolul reprezentat de utilizarea ţigărilor electronice.

de Redactia Observator

la 27.07.2021, 17:38

Specialiştii OMS vor să reducă numărul celor care ajung să fie dependenţi de nicotina din ţigările electronice
Specialiştii OMS vor să reducă numărul celor care ajung să fie dependenţi de nicotina din ţigările electronice
  • Specialiştii se tem de apariţia unei noi generaţii de oameni dependenţi de nicotină.

Astfel, specialiştii OMS caută soluţii pentru a reduce numărul celor care utilizează ţigări electronice, iar o soluţie propusă ar putea fi reglementarea utilizării acestor ţigări astfel încât să fie descurajate tacticile utilizate de producători pentru atragerea de clienţi.

Conform Agerpres, Tedros Adhanom Ghebreyesus, şeful OMS, a prezentat un raport care arată că producătorii de ţigări electronice "vizează adesea inclusiv copii şi adolescenţi cu arme tentante şi afirmaţii liniştitoare".

Tedros Adhanom Ghebreyesus a precizat că "nicotina are o capacitate mare de a provoca dependenţă, iar inhalatoarele electronice pe bază de nicotină sunt periculoase şi necesită o mai bună reglementare". Semnalul de alarmă tras de liderul OMS vine după ce Michael Bloomberg, fost primar al oraşului New York, a semnalat tacticile utilizate de companiile producătoare de produse pe bază de tutun.

Concluzia liderului OMS în legătură cu utilizarea ţigărilor electronice

"Pe măsură ce vânzările de ţigări scad, companiile de tutun au promovat în mod agresiv noi produse precum ţigările electronice sau produsele pe bază de tutun încălzit şi au exercitat presiune asupra guvernelor pentru a-şi limita reglementările. Scopul lor este simplu: să aibă o nouă generaţie dependentă de nicotină şi nu îi putem lăsa", a fost mesajul transmis de Michael Bloomberg.

Concluzia vine tot din partea lui Tedros Adhanom Ghebreyesus, liderul OMS. Acesta a ţinut să precizeze că "guvernele ar trebui să adopte măsuri adecvate pentru a-şi proteja populaţia de pericolul acestor inhalatoare electronice pe bază de nicotină şi pentru a preveni utilizarea lor de către copii, adolescenţi şi alte grupuri vulnerabile".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Specialiştii OMS vor o reducere a numărului celor care utilizează ţigări electronice: "Guvernele trebuie să adopte măsuri adecvate pentru a-şi proteja populaţia"