Antena Meniu Search
x

Foto Spioni pentru Rusia. Cinci bulgari, acuzaţi de spionaj pentru serviciile ruse de securitate, urmează să fie judecaţi la Londra

Cinci bulgari au fost acuzaţi de spionaj pentru Rusia şi urmează să fie inculpaţi la Londra. Aceştia au supravegheat ţinte importante din Regatul Unit şi Europa, în perioada 2020-2023.

de Redactia Observator

la 21.09.2023, 17:58

Spioni pentru Rusia. Cinci bulgari, acuzaţi de spionaj pentru serviciile ruse de securitate, urmează să fie inculpaţi la Londra
Spioni pentru Rusia. Cinci bulgari, acuzaţi de spionaj pentru serviciile ruse de securitate, urmează să fie inculpaţi la Londra - BBC

Trei bărbaţi şi două femei din Bulgaria, cu vârste cuprinse între 29 şi 45 de ani, acuzaţi de "conspiraţie în vederea colectării de informaţii menite să fie folositoare în mod direct sau indirect inamicului" rus, urmează să fie inculpate de spionaj, anunţă procuratura britanică, relatează Reuters şi BBC News, potrivit news.ro.

Spioni pentru mai bine de trei ani

Orlin Roussev, în vârstă de 45 de ani, Bizer Dzhambazov,  în vârstă de 41 de ani, Katrin Ivanova, în vârstă de 31 de ani, Ivan Stoyanov, în vârstă de 31 de ani, şi Vanya Gaberova, în vârstă de 29 de ani, urmează să compară marţi la tribunalul de primă instanţă (Magistrates Court) de la Westminster, scrie BBC.

Cei cinci cetăţeni bulgari sunt acuzaţi de conspiraţie în vederea culegerii de informaţii destinate Rusiei în perioada august 2020-februarie 2023.

Pe acelaşi subiect

Procuratura britanică face acest anunţ în urma unei anchete a Poliţiei Metropolitane.

Supravegheau ţinte importante din Regatul Unit şi Europa

Ei ar fi lucrat în cadrul unei celule operaţionale de spionaj pentru serviciile ruse de securitate şi ar fi supravegheat ţinte.

Ei sunt acuzaţi de operaţiuni în Regatul Unit şi Europa şi de colectarea şi predarea unor informaţii statului rus.

Roussev este acuzat de desfăşurarea unor operaţiuni în regat şi de faptul că a acţionat ca om de legătură cu cei care au primit informaţiile culsese.

Poliţiştii au efectuat percheziţii la Londra şi Norfolk ale unor proprietăţi deţinute de către dintre bulgari - Roussev, Dzhambazov şi Ivanova - au găsit paşapoarte şi documente de călătorie false în Regatul Unit, Bulgaria, Franţa, Italia, Spania, Croaţia, Slovenia, Grecia şi Cehia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Spioni pentru Rusia. Cinci bulgari, acuzaţi de spionaj pentru serviciile ruse de securitate, urmează să fie judecaţi la Londra