Antena Meniu Search
x

Spitalul cu 1000 de paturi construit de chinezi în Wuhan e aproape gata. Cum arată cu 2 zile înainte de termen (Video)

Spitalul construit de chinezi în Wuhan, pentru bolnavii cu coronavirus e aproape gata. După 8 din cele 10 zile de construcție, clădirea a fost ridicată și e utilată acum în interior. Spitalul ar urma să fie dat în folosință luni, spun autoritățile.

Cristian Toteştean
de Cristian Toteştean

la 01.02.2020, 17:27

Spitalul cu 1000 de paturi pentru pacienți de coronavirus construit de chinezi în Wuhan e aproape gata Vezi și

Spitalul construit de chinezi în Wuhan, pentru bolnavii cu coronavirus e aproape gata. După 8 din cele 10 zile de construcție, clădirea a fost ridicată și e utilată acum în interior. Spitalul ar urma să fie dat în folosință luni, spun autoritățile.

O înregistrare video prezentată de televiziunea chineză de stat arată stadiul avansat al lucrărilor la Spitalul Huoshenshan, din Wuhan. Au trecut 8 zile de când echipele de constructori s-au apucat de lucru și au lucrat în trei schimburi.

Pe 1 februarie, clădirea din prefabricate, care are 34 de mii de metri pătrați, a fost ridicată, iar muncitorii lucrează acum la utilarea interioarelor.

Spitalul are 1000 de paturi. E utilat cu camere de izolare de 18 metri pătrați fiecare, care acum sunt echipate cu aer condiționat, toalete și lămpi ultraviolete.

Conform autorităților chineze, spitalul trebuie să fie gata luni, pe 3 februarie, după 10 zile de construcție.

Al doilea spital, deschis miercuri

Un al doilea spital din Wuhan, mai mare ca acesta, trebuie să fie dat în folosință miercuri. Spitalul Leishenshan va avea 1500 - 1600 de paturi și e ridicat pe o suprafață de 75 de mii de metri pătrați.

Clădirea, de asemenea, e făcută din prefabricate. Înregistrările video din 1 februarie arătau că și aici lucrările sunt în stadiu avansat. Încă mai trebuie construite unele sectoare ale spitalului.

Instalația de energie electrică a fost însă deja terminată încă de miercuri. Constructorii spun că, cu 4 zile înainte ca spitalul să fie dat în folosință, lucrările sunt într-un stadiu de 70%. Construirea Spitalului Leishenshan a început pe 25 ianuarie.

Coronavirusul din China a provocat moartea de 259 de oameni și infectarea a peste 12.000, arată un bilanț dat publicității sâmbătă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Spitalul cu 1000 de paturi construit de chinezi în Wuhan e aproape gata. Cum arată cu 2 zile înainte de termen (Video)