Antena Meniu Search
x

Spital dat în judecată de angajați, după ce i-a obligat să se vaccineze împotriva Covid-19, în Texas. ”Nu experimentelor pe subiecţi umani!”

Un spital din Texas a fost dat în judecată de proprii angajați, nemulțumiți că li s-a impus vaccinarea împotriva Covid-19. Un număr de 117 angajați au unui spital din Texas au acționat instituția în instanță.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 31.05.2021, 18:32

O femeie primeste vaccinul împotriva Covid-19
Spital dat în judecată de angajați, după ce i-a obligat să se vaccineze împotriva Covid-19, în Texas. - Shutterstock - poza ilustrativa
  • Personalul medical contestă obligativitatea de a se vaccina împotriva Covid-19, în schimbul păstrării locului de muncă.

Un număr de 117 angajați ai Spitalului Metodist din Houston au intentat proces angajatorului lor pe care îl acuză că ar fi încălcat Codul de la Nuremberg, care este un set de standarde stabilite după cel de-al Doilea Război Mondial pentru prevenirea experimentelor pe subiecţi umani fără consimţământul acestora, scrie Reuters.

De asemenea, ei reclamă că ar fi fost amenințați că își vor pierde locurile de muncă dacă refuză să se vaccineze, lucru care încalcă legea statului Texas, prin urmare au cerut instanței să interzică spitalului să concedieze angajaţii nevaccinaţi.

EEOC: firmele pot obliga angajații să se vaccineze anti-Covid

Situația de la Spitalul Metodist din Houston a fost făcută publică la o zi după ce Comisia pentru Oportunități egale de Angajare din SUA, (EEOC), a decis că firmele pot obliga angajații să se vaccineze împotriva Covid-19, pe fondul unei deficiențe a cererii de imunizare din cauza unor factori precum ambivalența sau scepticismul cu privire la vaccinuri. 

Oficialii din domeniul sănătăţii publice au fost nevoiţi să încerce noi strategii pentru a convinge oamenii să se vaccineze. Cu toate acestea, marea majoritate a angajatorilor au fost reticenţi în a cere angajaţilor să se vaccineze.

Un sondaj realizat de firma de avocatură Fisher Phillips la începutul acestui an a constatat că doar 9% din cei peste 700 de angajatori chestionați au declarat că iau în considerare obligativitatea vaccinării împotriva Covid-19 în rândul angajaților.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Spital dat în judecată de angajați, după ce i-a obligat să se vaccineze împotriva Covid-19, în Texas. ”Nu experimentelor pe subiecţi umani!”