Antena Meniu Search
x
LIVE

Sportul e benefic pentru persoanele care-l practică și după 50 de ani

Niciodată nu este prea târziu ca să te menţii în formă! O spun chiar cercetătorii din Statele Unite. Potrivit lor, persoanele care se apucă de sport la 50 de ani se bucură de beneficii asemănătoare cu cele ale tinerilor de 20 de ani care se duc la sală.

De Redactia Observator la 18.03.2019, 18:03
Vezi și

Niciodată nu este prea târziu ca să te menţii în formă! O spun chiar cercetătorii din Statele Unite. Potrivit lor, persoanele care se apucă de sport la 50 de ani se bucură de beneficii asemănătoare cu cele ale tinerilor de 20 de ani care se duc la sală. Totul e să se ţină de treabă, iar mişcarea să le devină un mod de viaţă. 

Fie că mergi la sală la 20 de ani sau la 45 - efectele sunt identice. Riscul de a muri prematur este redus. La fel şi cel de a avea boli cardio-vasculare. Prin urmare nu contează vârsta la care decizi să ai o viaţă activă. Contează doar să nu te opreşti. Căci beneficiile dispar în clipa în care renunţi la antremanentul fizic. 

În urma unui studiu realizat în anii 90 la care au luat parte 300 de mii de americani, cercetătorii au demonstrat că oamenii care au făcut sport la 40- 50 de ani au eliminat riscul de a muri prematur. Participanţii au fost chestionaţi iar apoi urmăriţi pe parcursul vieţii lor. Cercetătorii au luat în considerare inclusiv stilul lor de viaţă. 

Astfel cei care au făcut sport la vârsta a doua şi-au redus considerabil şansele de muri prematur. Mai exact cu 35%. La fel ca tinerii de 20 de ani care frecveneatză sălile de sport. Rezultatul nu se aplică, însă, şi celor care au fost activi o anumită perioadă de timp, iar apoi au renunţat. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Sportul e benefic pentru persoanele care-l practică și după 50 de ani