Antena Meniu Search
x

Stare de ALERTĂ la graniţă!

Conflictul ucrainean devine tot mai periculos chiar şi pentru vecinii săi.

 Conflictul ucrainean devine tot mai periculos chiar şi pentru vecinii săi. Astăzi, Guvernul de la Chişinău a instituit stare de alertă la granițele cu Ucraina.

Decizia vine după ce forțele ucrainene au disclocat o unitate de elită în portul ucrainean Odesa, care weekendul trecut a fost scena unui masacru. Mai mult, preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti a îndemnat luni forţele de ordine să urmărească cu atenţie maximă situaţia de la frontiera cu Ucraina şi să ia toate măsurile necesare pentru a asigura ordinea publică din ţară, a anunţat Serviciul de presă al preşedintelui Republicii Moldova.

Președintele Nicolae Timofti, premierul Iurie Leancă și președintele Parlamentului, Igor Corman au avut o întâlnire cu reprezentanţii forţelor de ordine cu care au discutat despre situaţia din ţară, în contextul ultimelor evenimente din Ucraina.

Cei trei oficiali au declarat că “forțele de securitate au primit ordine să ia toate măsurile necesare pentru a asigura ordinea publică în interiorul țării”. De asemenea, Timofti, Corman şi Leancă şi-au exprimat îngrijorarea faţă de tensionarea situaţiei din Ucraina şi au transmis un mesaj de condoleanţe poporului ucrainean în legătură cu evenimentele recente din Odesa, Slaviansk şi alte oraşe ucrainene.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » Stare de ALERTĂ la graniţă!