Antena Meniu Search
x

Stare de asediu în Bruxelles

Între timp, în Bruxelles, doar patru persoane au fost puse sub acuzare dintre cele 21 încătuşate în urma raidurilor antiteroriste

Vezi și

 Între timp, în Bruxelles, doar patru persoane au fost puse sub acuzare dintre cele 21 încătuşate în urma raidurilor antiteroriste. Premierul belgian a anunţat că starea de asediu va dura cel puţin până la începutul săptămânii viitoare.

Poliţiştii belgieni au pus sub acuzare o a patra persoană, suspectată că ar fi implicată direct în atentatele din Paris.

Bărbatul, al căruit nume nu a fost dezvăluit, este acuzat că a luat parte la unul dintre atacurile din capitala Franţei. Celelalte trei persoane vor rămâne după gratii până în dimineaţa aceasta şi, potrivit parchetului federal belgian, ele fac obiectul unor verificări suplimentare. Restul suspecţilor prinşi în timpul operaţiunii anti-teroriste din weekend au fost eliberaţi.

Totuşi capitala Belgiei rămâne sub alerta teroristă.

Desigur, vom continua să fim în alertă, dar măsurile pe care le-am anunţat vor rămâne valabile până lunea viitoare. Atunci va fi făcută o nouă evaluare a ameninţării.

Pe străzi vor fi văzuţi şi astăzi doar poliţişti şi soldaţi înarmaţi. Marile magazine, metroul, dar şi şcolile vor rămâne închise. Abia de mâine Bruxellul va reveni la viaţă. Am decis ca şcolile din Bruxelles să fie redeschide începând de miercuri, iar în jurul lor vor fi luate măsuri de securitate suplimentare. De asemenea, metroul va fi redeschis începând de miercuri. În restul ţării, alerta teroristă este menţinută la nivelul trei. Şi vameşii nemţi sunt în alertă. Există informaţii că Salah Abdeslam ar încerca să se ascundă în germania.

Între timp într-o suburbie a parisului a fost găsită o centură cu explozivi într-o pubelă de gunoi. Aceasta ar fi fost realizată la fel ca cele folosite de teroriştii sinucigaşi, care au comis atentatele de acum aproape două săptămâni. Autorităţile cred că vesta explozivă a fost abandonată de Salah Abdeslam. Tot în aceeaşi zonă a fost găsit la o zi după atentate şi telefonul acestuia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Stare de asediu în Bruxelles