Antena Meniu Search
x

Video Stare de urgenţă în SUA. Furtuna a pus stăpânire pe Coasta de Vest: zboruri anulate, rafale de vânt de 120 hm/oră şi mii de case fără electricitate

Vreme ca în toiul verii în Franţa. Au fost aproape 28 de grade în sudul ţării. Iar în zonele montane, multe staţiuni de schi au fost închise, pentru că nu au zăpadă. Peste Ocean, sudul Californiei are parte de... prea multe precipitaţii. Sute de mii de oameni au rămas pe întuneric din cauza unei furtuni care a provocat inundaţii şi a afectat sute de zboruri. 

de Redactia Observator

la 06.02.2024, 09:04

Vezi și

Plimbări în aer liber şi ieşiri la terasă. Aşa şi-au petrecut timpul în weekend francezii din sudul Franţei. Au fost 27,5 grade Celsius în oraşul Ceret, iar în alte localităţi a fost aproape la fel de cald. 

Meteorolog Franţa: Temperaturile normale în Perpignan, în această perioadă a anului, sunt de 9 grade celsius dimineaţa, 13 după-amiază. Noi avem 26. Sunt deja 15 zile de când avem creşteri mari în sudul ţării, am fost bătute recorduri, în fiecare zi mai doborâm câte un record de temperatură maximă. 

Niciun gram de zăpadă la 2.000 de metri

Proprietarii de afaceri din staţiunile montane sunt disperaţi, la fel şi turiştii care ajung acolo. Nu e zăpadă deloc sub două mii de metri, iar singurele zone în care se schiază sunt cele în care există tunuri de zăpadă. În weekend, au fost 18 grade la cota 1.600.

Pe acelaşi subiect

Climatolog: Sunt temperaturi care nu au mai fost măsurate niciodată la munte. Am observat o serie de şase zile consecutive în care nu a fost ger în mijlocul amiezii.

Alertă de furtună în SUA

În Statele Unite, o furtună teribilă s-a abătut asupra Californiei. 38 de milioane de oameni sunt sub alertă de vreme rea, iar guvernatorul statului a decretat stare de urgenţă. 

Cel puţin 350.000 de case au rămas fără electricitate, majoritatea din partea de nord a statului. Autorităţile anunţă că trei persoane şi-au pierdut viaţa în urma prăbuşirii copacilor. 

În Los Angeles, furtuna a adus cea mai mare cantitate de precipitaţii din istorie pentru o zi de februarie. 600 de case au fost evacuate de autorităţi. În cartierul Hollywood Hills, unde locuiesc zeci de vedete, un râu de nămol, pietre şi copaci a pornit la vale de pe versanţi.  Autorităţile locale se tem că este în pericol chiar celebrul semn. Sute de case şi maşini au fost inundate. Vântul a bătut cu 120 de kilometri pe oră şi a doborât copacii şi stâlpii de electricitate. Unii localnici au ales să ignore total avertismentele. Au ieşit la alergat sau chiar au făcut surf pe străzile pline de apă. 

Meteorologii au avertizat că furtuna aduce cantităţi record de precipitaţii.  

Incendii de vegetaţie în America de Sud

Argentina se confruntă în schimb cu incendii de vegetaţie. Peste o sută de pompieri au fost trimişi să stingă flăcările care au ajuns şi într-o zonă turistică. Focul se poate răspândi rapid din cauza vântului puternic, avertizează oficialii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Stare de urgenţă în SUA. Furtuna a pus stăpânire pe Coasta de Vest: zboruri anulate, rafale de vânt de 120 hm/oră şi mii de case fără electricitate