Antena Meniu Search
x

Video Stare de urgenţă într-un oraş din Noua Zeelandă: În 15 ore a plouat cât pentru o vară. Aeroportul a fost inundat, toate zborurile anulate

A fost decretată stare de urgenţă la Auckland, cel mai mare oraş din Noua Zeelandă, după o ploaie extrem de abundentă urmată de inundaţii extinse. În numai 15 ore, în oraş a plouat cât pentru o vară întreagă. Multe şosele importante au fost blocate şi toate zborurile au fost anulate pe aeroportul oraşului, care a fost şi el inundat. Impactul dezastrului va fi resimţit încă multă vreme, avertizează meteorologii. 

de Redactia Observator

la 28.01.2023, 10:34

Vezi și

Trei persoane au murit şi o alta a fost declarată dispărută după inundaţiile provocate de ploile torenţiale care au căzut în Auckland, cel mai mare oraş din Noua Zeelandă, informează sâmbătă DPA. Starea de urgenţă a fost decretată la nivelul întregului oraş Auckland, în care trăiesc 1,6 milioane de oameni şi care s-a confruntat cu cea mai ploioasă zi din istoria înregistrărilor sale meteorologice.

Trei oameni au murit 

Sâmbătă, Agenţia de gestionare a situaţiilor de urgenţă din Auckland a informat că precipitaţii de până la 265 de cm3 au căzut în zone ale oraşului în noaptea de vineri. Poliţia locală a anunţat că trei persoane au murit şi că o altă persoană a fost declarată dispărută, în cadrul unor incidente separate.

Cadavrul unui bărbat a fost găsit într-un canal inundat, iar un cel al altui bărbat a fost descoperit într-o parcare acoperită de apă, potrivit Agerpres. A treia persoană a murit după ce o alunecare de teren a distrus o locuinţă.

Echipele de intervenţie au demarat căutările pentru găsirea celei de-a patra persoane, care a fost luată de un torent. Prim-ministrul neozeelandez, Chris Hipkins, s-a deplasat la Auckland sâmbătă şi a spus că prioritatea autorităţilor este aceea de a garanta siguranţa locuitorilor din acest oraş.

Echipajele de pompieri au primit peste 2.000 de apeluri telefonice şi s-au implicat în 126 de operaţiuni de salvare, a adăugat Brad Mosby, directorul districtual al Brigăzii de pompieri şi intervenţie din Noua Zeelandă.

Pe aeroportul din Auckland, cel mai mare din ţară, nicio cursă internaţională nu va putea să decoleze sau să aterizeze până sâmbătă. Precipitaţii de 245 de cm3 au căzut în zona aeroportului în ultimele 24 de ore. Precedentul record era de 161,8 cm3 şi fusese stabilit în februarie 1985.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Stare de urgenţă într-un oraş din Noua Zeelandă: În 15 ore a plouat cât pentru o vară. Aeroportul a fost inundat, toate zborurile anulate