Antena Meniu Search
x

Video Statele Unite, nouă strategie de securitate la Marea Neagră, după ameninţarea Rusiei că va lua la ţintă toate navele care trec spre Ucraina

Statele Unite vor ajuta România să apere Marea Neagră de Rusia. Senatul american a aprobat o nouă strategie de securitate, care prevede sprijin suplimentar pentru statele riverane. Ajutorul vine într-un moment crucial. Rusia ameninţă să ia la ţintă toate navele care trec prin Marea Neagră spre Ucraina şi a notificat Bulgaria că va face manevre  militare în apropierea apelor sale teritoriale.

de Redactia Observator

la 28.07.2023, 21:25

Vezi și

Amendamentul la proiectul de Buget al apărării Statelor Unite, depus în Congres, prevede ca România şi celelalte state de la Marea Neagră să primească mai mult ajutor pentru a face faţă agresiunilor Rusiei. 

Statele Unite, nouă strategie de securitate la Marea Neagră

Este în interesul Statelor Unite să sprijine eforturile de prevenire a extinderii conflictelor armate în Europa prin recunoașterea regiunii Mării Negre ca un teatru al agresiunii ruse. Încercările repetate, ilegale, neprovocate şi violente ale Federaţiei Ruse de a-şi extinde teritoriul şi de a controla accesul la Marea Mediterană prin Marea Neagră constituie o ameninţare la adresa securităţii naţionale a Statelor Unite şi a NATO.  < SURSA: house.gov >

După ce a părăsit acordul pentru cereale, Rusia a bombardat porturile ucrainene de de la Marea Neagră şi de pe Dunăre. Printre ele, Reni şi Ismail, aflate la 200 de metri de graniţa României şi NATO. Atacul a determinat o reuniune de urgenţă a consiliului NATO-Ucraina.

Pe acelaşi subiect

Ieri, Moscova a notificat Bulgaria că va începe manevre militare în sudul Mării Negre. Şi a trecut la ameninţări asupra navelor civile. Serviciul ucrainean de pază a frontierelor a interceptat un astfel de mesaj.

Discuţie nave ruşi: -Naţionalitatea? Naţionalitatea? 

-Ce încărcătură aveţi? 

-Ce încărcătură aveţi? Terminat!  

- Aveţi arme la bord?

- Vă informez despre interdicţia de deplasare spre porturile Ucrainei şi asupra faptului că navele care se îndreaptă spre Ucraina sunt considerate drept potenţial transportatoare de echipament militar, iar ţările care deţin navele respective sunt considerate parte a conflictului din Ucraina.  

Între timp, Moscova pierde teren pe frontul din sud. Forțele ucrainene au ajuns pentru prima dată, de la începutul contraofensivei, la prima linie principală de apărare a ruşilor, din apropierea satului Verbove, din Zaporojie. 

Vladimir Putin pregăteşte mai multe ţări de război. La Sankt Petersburg, Rusia a semnat contracte pentru vânzarea de armament cu 40 de ţări africane.

Vladimir Putin, preşedintele Rusiei: Multă lume din Africa ştie acest proverb: dacă vrei să ajungi undeva repede, mergi singur, dacă vrei să ajungi departe, mergi împreună cu alţii.  

Vladimir Putin are fani şi în Asia. Dictatorul nord-coreean, Kim Jong-un a decorat cu tablouri ale lui Vladimir Putin toate sălile de conferințe unde a avut întâlniri cu ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Statele Unite, nouă strategie de securitate la Marea Neagră, după ameninţarea Rusiei că va lua la ţintă toate navele care trec spre Ucraina