Antena Meniu Search
x

Statul islamic revendică atacul terorist de la Ministerul libian de Externe, soldat cu 3 morţi

Gruparea jihadistă a Statului Islamic a revendicat atacul terorist de la sediul Ministerului libian de Externe, care a avut loc la Tripoli, în ziua de Crăciun. Informaţia despre atacul a trei kamikaze a fost transmisă prin intermediul Amaq, unul dintre organele sale de propagandă.

Atac terorist la Ministerul libian de Externe, soldat cu trei morţi
Atac terorist la Tripoli, soldat cu trei morţi - Twitter

Gruparea jihadistă a Statului Islamic a revendicat atacul terorist de la sediul Ministerului libian de Externe, care a avut loc la Tripoli, în ziua de Crăciun. Informaţia despre detonarea a doi kamikaze a fost transmisă prin intermediul Amaq, unul dintre organele sale de propagandă. 

Trei kamikaze au lansat atacul la Ministerul libian de Externe, detonând iniţial o maşină-capcană, pentru a induce în eroare forţe de ordine. Cei trei bărbaţi au deschis ulterior focul.

Unul dintre ei a fost ucis, ceilalţi doi reuşind să pătrundă în imobil, unde s-au detonat, potrivit unor surse apropiate serviciilor de securitate. 

Ministrul libian de Interne Fathi Ali Bashagha a anunţat că autorii atacului ar fi ucis două persoane, bilanţ transmis şi de SI. 

Un alt bilanţ a fost prezentat însă de Ministerul Sănătăţii, care anunţa trei persoane decedate. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Statul islamic revendică atacul terorist de la Ministerul libian de Externe, soldat cu 3 morţi