Antena Meniu Search
x

Studiu: În cât timp se poate vindeca o persoană vaccinată, infectată cu Omicron, față de una nevaccinată

Omicron rescrie regulile pandemiei. Tot mai multe ţări micşorează perioada de carantină ca sa reduca impactul pe care noua tulpină, extrem de contagioasă dar mai puţin mortală, îl are asupra economiei. În alte ţări, s-a trecut deja la măsuri clare de prevenire, prin vaccinarea populaţiei şi introducerea unor măsuri de precauţie.

de Redactia Observator

la 04.01.2022, 13:52

Vezi și

Haosul din spitale s-a mutat în aeroporturi. Omicron produce efecte mai puţin grave, dar se transmite fulgerător. Atât de repede că în perioada sărbătorilor de iarnă aeroporturi din toata lumea nu au avut cu cine să lucreze. Nici suplimentarea orelor de muncă pentru cei sănătoşi nu a avut prea mult efect.

Cu aceeaşi problemă se confruntă şi spitalele, şi sistemul de transport în comun. Ca să nu pună lacăt pe economie, tot mai multe guverne reduc perioada de izolare, în special pentru asimptomatici şi vaccinaţi. 

Olivier Veran, ministrul francez al Sănătății: O persoană pozitivă şi vaccinată trebuie să se izoleze pentru numai 5 zile şi apoi să facă un test PCR, iar dacă e negativă poate merge înapoi la muncă. Contacţii vaccinaţi nu vor mai trebui să se izoleze deloc. 

Reporter: Relaxăm regulile într-o perioadă în care infectările sunt uriaşe. Nu e puţin contradictoriu? 

Pe acelaşi subiect

Olivier Veran, ministrul francez al Sănătății: Nu e o relaxare, este o adaptare la noua ameninţare. 

Ce este "flurona"?

Un studiu american arată că vaccinaţii se vindecă în aproximativ cinci zile şi jumătate, în timp ce nevaccinaţii în şapte zile şi jumătate. Autorităţile din State au anunţat deja că vor reduce carantina de la zece la cinci zile, cum a făcut, în Europa, şi Grecia. 

În alte părţi ale lumii, o formă nouă de răceală, flurona, care permite virusului şi gripei să coexiste în acelaşi timp, pare că îşi face loc sigură. Momentan, doar în Spania şi Israel au fost confirmate cazuri.

Mai precaute, Spania, Portugalia, Elveţia sau Marea Britanie au redus carantina de la zece la şapte zile. Condiţia este ca persoana izolată să nu mai aibă niciun simptom. Şi să poarte mască peste tot cel puţin o săptămână. 

Test negativ la ieșirea din carantină, în Marea Britanie

Marea Britanie cere şi un test negativ înainte de a reveni în colectivitate. Italia anulează de tot carantina pentru contacţi dacă au trei doze de vaccin, dar le cere un test în a cincea zi. Experţii mai optimişti cred chiar că Omicron poate aduce sfârşitul pandemiei. În Israel s-a extins deja vaccinarea.

Naftali Bennett, premierul Israelului: S-a decis să se autorizeze administrarea celei de-a patra doză de vaccin persoanelor de peste 60 de ani şi membrilor personalului medical care au primit doza anterioară cu cel puţin patru luni în urmă. Premierul spune că se aşteaptă la 50.000 de cazuri pe zi. 

Europa a înregistrat aproape cinci milioane de infectări într-o săptămână. Cu 59% mai multe cazuri decât săptămâna anterioară. În acest timp, se iau măsuri de prevenire, astfel că Israelul a început deja vaccinarea cu a patra doză pentru persoanele cu vârste de peste 60 de ani, iar, în State, boosterele Pfizer pentru copii cu vârste curpinse între 12 şi 15 ani au fost autorizate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Studiu: În cât timp se poate vindeca o persoană vaccinată, infectată cu Omicron, față de una nevaccinată