Antena Meniu Search
x

Video Omicron rescrie regulile pandemiei. Națiunile, obligate să caute echilibrul între salvarea de vieți omenești și salvarea economiei

Tot mai multe ţări micşorează perioada de carantină ca să reduca impactul pe care noua tulpină, extrem de contagioasă dar mai puţin mortală, îl are asupra economiei. Cel mai elocvent exemplu: mii de avioane au rămas la sol în perioada sărbătorilor de iarnă pentru că prea mulţi angajaţi erau în izolare.

Redactia Observator
de Redactia Observator

la 03.01.2022, 21:13

Vezi și

Haosul din spitale s-a mutat în aeroporturi. Omicron produce efecte mai puţin grave, dar se transmite fulgerător. Atât de repede că în perioada sărbătorilor de iarnă mii de aeroporturi nu au avut cu cine să lucreze. Nici suplimentarea orelor de muncă pentru cei sănătoşi nu a avut prea mult efect. 

Cu aceeaşi problemă se confruntă şi spitalele, şi sistemul de transport în comun. Ca să nu pună lacăt pe economie, tot mai multe guverne reduc perioada de izolare, în special pentru asimptomatici şi vaccinaţi. 

Carantină mai scurtă pentru vaccinați și asimptomatici

Olivier Veran, ministrul francez al Sănătății: ”Nu e o relaxare, este o adaptare la noua ameninţare”.

Pe acelaşi subiect

Un studiu american arată că vaccinaţii se vindecă în aproximativ cinci zile şi jumătate, în timp ce nevaccinaţii în şapte zile şi jumătate. Autorităţile din State au anunţat deja că vor reduce carantina de la zece la cinci zile, cum a făcut, în Europa, şi Grecia.

Mai precaute, Spania, Portugalia, Elveţia sau Marea Britanie au redus carantina de la zece la şapte zile. Condiţia este ca persoana izolată să nu mai aibă niciun simptom. Şi să poarte mască peste tot cel puţin o săptămână. 

Israel începe vaccinarea cu a patra doză de vaccin anti-Covid

Marea Britanie cere şi un test negativ înainte de a reveni în colectivitate. Italia anulează de tot carantina pentru contacţi dacă au trei doze de vaccin, dar le cere un test în a cincea zi. Experţii mai optimişti cred chiar că Omicron poate aduce sfârşitul pandemiei. În Israel s-a extins deja vaccinarea.

Naftali Bennett, premierul Israelului: „S-a decis să se autorizeze administrarea celei de-a patra doze de vaccin persoanelor de peste 60 de ani şi membrilor personalului medical care au primit doza anterioară cu cel puţin patru luni în urmă”.

Premierul spune că se aşteaptă la 50 de mii de cazuri pe zi. Europa a înregistrat aproape cinci milioane de infectări într-o săptămână. Cu 59% mai multe cazuri decât săptămâna anterioară.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi cumpărat produse aproape de expirare, la preţ mai mic?

Observator » Stiri externe » Omicron rescrie regulile pandemiei. Națiunile, obligate să caute echilibrul între salvarea de vieți omenești și salvarea economiei