Antena Meniu Search
x

O nouă variantă COVID, cu mai multe mutaţii decât Omicron, a fost descoperită în Franţa

Cercetătorii avertizează cu privire la o nouă tulpină COVID, descoperită în Franţa, care prezintă 46 de mutaţii, mai multe decât Omicron. Numită provizoriu IHU, varianta B.1.640.2 a fost identificată în zona Marsiliei, unde au fost depistate deja 12 cazuri de infectare.

de Redactia Observator

la 04.01.2022, 13:09

- Profimedia

În timp ce tulpina Omicron a coronavirusului se răspândeşte în întreaga lume, ridicând semne de întrebare cu privire la evoluţia pandemiei, oamenii de ştiinţă din Franţa anunţă că au descoperit o nouă variantă de COVID-19, numită momentan "IHU". Potrivit primelor date oferite de cercetătorii francezi, este vorba despre o versiune a Omicron ce a suferit noi mutaţii, scrie Business Insider.

12 cazuri de infectare cu noua variantă COVID în Franţa

Până acum, 12 cazuri de infectare cu noua tulpină au fost identificate în Marsilia şi împrejurimi, fiind puse în legătură cu ţara africană Camerun. Varianta B.1.640.2 sau IHU a fost descoperită iniţial de academicienii Institutului Mediteranean de Boli Infecţioase, iar specialiştii spun că a suferit 46 de mutaţii, mai multe decât Omicron.

Franţa e singura ţară care a raportat până în prezent cazuri de infectare cu IHU, iar Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) nu a adăugat-o încă pe lista "variantelor sub investigare". Potrivit unui studiu publicat pe medRxiv, tulpina poartă mutaţia E484K, care ar fi mult mai rezistentă în faţa vaccinului anti-COVID. De asemenea, e menţionată şi mutaţia N501Y, identificată şi în cazul variantei Alpha, despre care experţii cred că face virusul mai contagios.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » O nouă variantă COVID, cu mai multe mutaţii decât Omicron, a fost descoperită în Franţa