Antena Meniu Search
x

SUA au dat Ucrainei un milion de gloanțe confiscate de la iranieni

Război în Ucraina. Statele Unite au anunţat miercuri că au furnizat Ucrainei muniţie de calibru mic. Gloanţele au fost confiscate în timpul transferului din Iran către rebelii houthi din Yemen, pe care Teheranul îi sprijină, relatează AFP, citat de Agerpres.

de Redactia Observator

la 05.10.2023, 12:40

SUA au dat Ucrainei un milion de gloanțe confiscate de la iranieni
Arme şi muniţie din Iran, confiscate de americani în 2021 - Profimedia

Anunţul survine într-un moment în care sprijinul pentru Ucraina este puternic criticat de parlamentarii de dreapta din Statele Unite, iar un ajutor semnificativ din partea Washingtonului către Kiev a devenit victimă a acordului temporar de evitare a paraliziei bugetului federal, încheiat în ultimul moment săptămâna trecută.

Armata SUA a furnizat Ucrainei muniţie de calibru mic provenind din Iran

Statele Unite au transferat luni "aproximativ 1,1 milioane de cartuşe de muniţie de 7,62 mm către forţele armate ucrainene", a declarat într-un comunicat comandamentul militar american pentru Orientul Mijlociu (CENTCOM).

Aceste muniţii au fost confiscate de marina americană în decembrie 2022, în timp ce erau transferate către rebelii houthi din Yemen de către Gardienii Revoluţiei, armata ideologică a Republicii Islamice Iran, a explicat CENTCOM, transfer ce încalcă o rezoluţie a Consiliului de Securitate al ONU.

Pe acelaşi subiect

"Guvernul SUA a intrat în posesia lor în iulie 2023 printr-o cerere de confiscare de bunuri din partea Departamentului de Justiţie" împotriva Gardienilor Revoluţiei, a adăugat această sursă.

Departamentul american al Apărării a declarat marţi că SUA ar putea continua să satisfacă nevoile militare ale Ucrainei "pentru încă ceva timp" prin ajutoarele deja aprobate, dar că va necesita acordul congresmenilor pentru a putea face acest lucru pe termen mai lung.

Camera Reprezentanţilor este însă cufundată în haos după înlăturarea, luni, a preşedintelui său republican, la iniţiativa membrilor propriului partid, făcând nesigură adoptarea oricărui nou ajutor destinat Ucrainei.

Washingtonul a promis să acorde Kievului un ajutor militar în valoare de peste 43 de miliarde de dolari de când Rusia şi-a invadat vecinul în februarie 2022, ceea ce reprezintă mai mult de jumătate din ajutorul internaţional în acest domeniu

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri externe » SUA au dat Ucrainei un milion de gloanțe confiscate de la iranieni