Antena Meniu Search
x

SUA creează o unitate pentru a documenta "crimele de război" ale Rusiei în Ucraina

Departamentul de Stat al SUA va crea o nouă unitate pentru a cerceta, documenta şi face publice presupusele crime de război comise de Rusia în Ucraina, transmite The Guardian, citat de news.ro.

de Redactia Observator

la 18.05.2022, 07:13

SUA creează o unitate pentru a documenta "crimele de război" ale Rusiei în Ucraina
- Tanc distrus în regiunea Sumî - Profimedia

Observatorul Conflictelor va "capta, analiza şi va face disponibile pe scară largă dovezi ale crimelor de război şi ale altor atrocităţi comise de Rusia în Ucraina", a declarat Departamentul. Observatorul va colecta informaţii disponibile în mod public şi comercial, inclusiv ceea ce se vede pe reţelele de socializare şi imaginile din satelit comerciale, pentru a fi utilizate în procesele juridice civile şi penale actuale şi viitoare.

La aproape trei luni de la invadarea Ucrainei de către Rusia, Kievul afirmă că a identificat mii de cazuri de suspiciuni de crime de război. Cele mai notorii au fost acuzaţiile de ucidere a zeci de civili la Bucea, chiar în afara Kievului. Observatorul va crea o platformă online "pentru a ajuta la respingerea eforturilor de dezinformare ale Rusiei şi pentru a face lumină asupra abuzurilor", a declarat Departamentul.

Curtea Penală Internaţională (CPI) a trimis în Ucraina ”cea mai mare desfăşurare pe teren din istorie” formată dintr-o echipă de 42 de criminalişti şi anchetatori, a declarat procurorul CPI, Karim Khan.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » SUA creează o unitate pentru a documenta "crimele de război" ale Rusiei în Ucraina