Antena Meniu Search
x

SUA: Doi bărbați au fost arestați după ce au "spart" sistemele unei benzinării și au vândut combustibilul la un preț mult mai mic

Polițiștii din Virginia Beach, Virginia, au arestat doi bărbați pe care îi acuză de fapte care aduc aminte de Robin Hood. Mai exact, după cum explică oamenii legii, suspecții au spart sistemul informatic al unei benzinării locale atunci când era închisă pentru a face rost de combustibil la un preț mai mic. Surprinzător, cei doi nu au făcut acest lucru doar pentru ei și au vândut benzina și motorina mai departe, la prețuri mult mai mici decât cele oficiale, notează Futurism.

de Adrian Popovici

la 18.06.2022, 18:06

SUA se confruntă cu o creștere constantă a prețurilor la combustibili, prețul mediu al benzinei depășind nivelul de 5 dolari pe galon.
Cei doi bărbați au spart sistemele informatice ale benzinăriei și au vândut combustibilul la un preț mai mic. - Profimedia

"Dispozitivele au fost folosite pentru a accesa ilegal pompele de combustibil. Oamenii vindeau benzină la un preț redus printr-o aplicație telefonică și au oferit detalii despre operațiune pe rețelele de socializare", se arată într-un comunicat al poliției. "S-a stabilit ca benzină în valoare de mii de dolari a fost furată de-a lungul mai multor zile", au mai transmis oamenii legii.

Polițiștii le-au mai spus proprietarilor de benzinării din apropiere se uite pe înregistrările de securitate pentru a vedea dacă și ei au fost victimele unor inginerii asemănătoare.

În ciuda anunțului oficial din partea autorităților, jurnaliștii americani subliniază faptul că, în general, stațiile de alimentare au, în general, probleme cu securitatea informațională. În plus, aceștia pun la îndoială chiar și informațiile oferite de polițiști. "De asemenea, nu este un secret că polițiștii nu spun întotdeauna adevărul."

Situația devine și mai confuză atunci când luăm în calcul faptul că, după cum subliniază reporterii de la Futurism, că șoferii care au cumpărat combustibilul la preț redus nu au fost arestați sau supuși unor sancțiuni și că, în plus, comunicatul oficial doar face o trimitere vagă la aceștia.

Pe acelaşi subiect

În plus, locuitorii din Virginia Beach nu s-au declarat indignați de acțiunile celor doi, ba din contră. Mulți dintre cei care au comentat la postarea în care oamenii legii au anunțat reținerea celor doi au atras atenția asupra prețurilor tot mai mari la benzină din SUA. Chiar și cei care i-au condamnat le-au recunoscut spiritul antreprenorial și s-au întrebat ce rezultate ar fi obținut aceștia dacă ar fi avut o afacere care operează în limitele legale.

Benzina, tot mai scumpă în SUA

Infracțiunile de care sunt acuzați cei doi bărbați au loc într-un context mai larg, în care prețurile tot mai mari pentru combustibil afectează viața și activitatea economică de zi cu zi. După cum notează Time, scumpirea benzinei a atins un record în istoria SUA, prețul mediu depășind 5 dolari pentru galon, aproximativ patru litri.

Problemele cauzate de această scumpire pot fi resimțite la pompele din întreaga țară, dar șoferii din California sunt printre cei mai afectați. Galonul de benzină din acest stat a ajuns la 6,43 de dolari, potrivit Asociației Americane de Automobile. Pe măsură ce războiul din Ucraina se dezlănțuie și presiunile inflaționiste ating noi niveluri, guvernanții se chinuie să găsească o soluție rapidă.

O serie de factori au condus la situația actuală, inclusiv creșterea cererii de benzină, invazia Rusiei în Ucraina și perturbările legate de lanțurile de aprovizionare datorate pandemiei.

Pe măsură ce tot mai mulți americani călătoresc cu mașina și fac naveta pentru a lucra după măsurile luate împotriva Covid-19, companiile petroliere au trebuit să crească rapid producția pentru a satisface cererea tot mai mare. Multe dintre acestea au închis puțuri și au concediat lucrători în timpul pandemiei, o perioadă în care prețurile la țiței erau atât de scăzute încât unii comercianți erau dispuși să plătească până la 37 de dolari pe baril.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » SUA: Doi bărbați au fost arestați după ce au "spart" sistemele unei benzinării și au vândut combustibilul la un preț mult mai mic