Antena Meniu Search
x

Premieră în SUA: prețul mediu național al benzinei a trecut de 5 dolari galonul. Experții nu se așteaptă la scăderi

Ziua și scumpirea carburanților, în SUA. Prețul mediu național al benzinei în Statele Unite a depășit pentru prima dată pragul de 5 dolari pe galon, transmite NBC29, care citează GasBuddy.

de Redactia Observator

la 09.06.2022, 18:58

prețuri la pompă în Statele Unite
Premieră în SUA: prețul mediu național al benzinei a trecut de 5 dolari galonul. Experții nu se așteaptă la scăderi - Profimedia Images

"A fost o creștere după creștere anul acesta și, cel mai rău, cererea nu pare să răspundă la creșterea prețurilor la benzină, ceea ce înseamnă că există o posibilitatea ca prețurile să crească și mai mult în săptămânile următoare", a explicat Patrick De Haan, analist la GasBuddy.

De Haan precizat că situația s-ar putea agrava dacă există probleme neașteptate la rafinăriile din SUA sau dacă un uragan major va afecta producția de petrol în această vară. "Este o furtună perfectă de factori care se aliniază pentru a crea un mediu rar de creștere rapidă a prețurilor", a adăugat De Haan.

Americanii încă alimentează, în ciuda prețurilor mari, ceea ce înseamnă ca va mai dura până când șoferii își vor schimba obiceiurile de consum.

De ce a ajuns benzina la 5 dolari pe galon în SUA

Pe acelaşi subiect

În cursul zilei de miercuri, galonul de benzină atingea 4,96 dolari, a 12-a zi consecutivă și a 29-a oară din ultimele 30 de zile când benzina a stabilit un record în America.

Există acum 16 state plus Washington DC cu medii de 5 dolari sau mai mult pe galon. Idaho, Ohio și Pennsylvania au devenit ultimele state care au trecut acest prag. Statul cu cel mai mare preț rămâne California, cu o medie de 6,39 dolari pe galon.

Media la nivel de stat a crescut cu cel puțin un ban în fiecare stat, cu excepția Floridei, unde prețurile au rămas practic neschimbate. De marți, 29% din cele 130.000 de benzinării ale națiunii vindeau deja benzină pentru mai mult de 5 dolari pe galon. Și cel mai rău abia urmează pentru șoferi.

Începe sezonul vacanțelor, iar cererea de carburanți va crește. Odată cu ea și prețul

Odată cu începerea sezonului de vacanțe, cererea de benzină, împreună cu întreruperea transporturilor de petrol rusesc din cauza războiului din Ucraina, duce la creșterea prețurilor petrolului pe piețele globale.

Media națională pentru benzină ar putea fi aproape de 6 dolari până la sfârșitul acestei veri, crede Tom Kloza, șeful global de analiză energetică la OPIS, care urmărește prețurile carburanților pentru AAA (n.r. organizație publică ce monitorizează prețurile la benzină și motorină). "Orice se poate întâmpla de pe 20 iunie până la Ziua Muncii, pe 5 septembrie. Oricât de scump va fi, oamenii vor merge în vacanțe", a spus Kloz.

În timp ce Statele Unite nu au importat niciodată cantități semnificative de petrol din Rusia, marfa este tranzacționată pe piețele globale, iar Europa era foarte dependentă de exporturile rusești. Decizia recentă a UE de a interzice transporturile petroliere din Rusia a dus la creșterea rapidă a prețurilor pe aceste piețe globale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Premieră în SUA: prețul mediu național al benzinei a trecut de 5 dolari galonul. Experții nu se așteaptă la scăderi