Antena Meniu Search
x

SUA: "În maximum 20 de ani vom afla dacă există extratereştri!"

Astronomul SETI (Search for Extraterrestrial Intelligence), Seth Shostak, a anunţat că domeniul tehnologiei a progresat, astfel că în maximum 20 de ani vom afla dacă există viaţă inteligentă în Univers

Programul SETI a fost fondat în 1984, având drept scop cercetarea pentru a stabili dacă există forme de viaţă inteligente pe alte planete. Acest program se foloseşte de monitorizarea undelor radio şi de telescoape pentru a descoperi semne ale civilizaţiilor extraterestre. 

Până acum, SETI a căutat în doar câteva mii de stele, dar Seth Shostak susţine că este nevoie de milioane de stele pantru a descoperi dacă există civilizaţie extraterestră, informează telegraph.co.uk. 

Singura problemă, în viziunea lui Seth, este că în momentul în care s-ar putea descoperi că există viaţă pe alte planete, aceasta ar fi la o distanţă de sute de ani lumină de Terra, ceea ce înseamnă că o comunicare cu aceste civilizaţie ar fi extrem de dificilă. 

"Cred că vom afla dacă există viaţă inteligentă în Univers în aproximativ 20 de ani. Când spun asta mă bazez pe progresul în domeniul tehnologiei. Vom continua să navigăm prin univers tot mai repede şi vom putea continua căutările, astfel că în maximum 20 de ani cred că vom ştii dacă mai există viaţă inteligentă", a spus Seth, conform telegraph.co.uk.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » SUA: "În maximum 20 de ani vom afla dacă există extratereştri!"