Antena Meniu Search
x

Video SUA, măturate de o tornadă violentă. 7 oameni au murit în Alaba și Georgia, sute de case au rămas fără acoperișuri și peste 86.000 fără curent

În Statele Unite, o tornadă violentă a măturat totul în cale pe o distanţă de 80 de kilometri. Cel puţin şapte oameni au murit în Alabama şi Georgia. Alte zeci de persoane grav rănite au fost duse la spital. Iar de săptămâna viitoare, vremea rea ajunge şi în Europa. Un vortex polar aduce temperaturi negative şi ninsori abundente.

Alexandra Paraschiv
de Alexandra Paraschiv

la 14.01.2023, 14:03

Vezi și

Sunt momentele de spaimă şi neputinţă trăite de peste 18 mii de oameni. Oraşul Selma a fost prima ţintă a tornadei. Nimic nu a stat în calea furiei naturii: în doar câteva minute, sute de case au rămas fără acoperişuri, în timp ce drumurile principale au fost blocate de copacii doborâţi. Furtuna a provocat şi un incendiu, iar văpaia s-a răspândit rapid la mai multe case. 

Locatar: Toată casa mea este răsturnată. Aveam un magazin chiar acolo. A dispărut.

Prăpăd a fost şi în Georgia, la sud-est de Atlanta. Aici, peste 86 de mii de oameni au rămas în beznă. Echipele de salvare au trecut din uşă în uşă ca să se asigure că nimeni nu a rămas blocat sub dărâmături. Prăpăd a fost şi în Georgia, la sud-est de Atlanta.

Peste 86.000 de oameni au rămas în beznă Georgia

Pe acelaşi subiect

Aici, peste 86.000 de oameni au rămas în beznă. Echipele de salvare au trecut din uşă în uşă ca să se asigure că nimeni nu a rămas blocat sub dărâmături. Zilele următoare, ploile violente ajung şi în California, iar de săptămâna următoare sunt aşteptate ninsori.

 În California, un ciclon a făcut ravagii pe plaja unde Kourtney Kardashian şi Travis Barker şi-au cumpărat o nouă casă în luna octombrie, pentru aproximativ 15 milioane de dolari. De săptămâna următoare, aici sunt aşteptate şi ninsori.

Şi Regatul este sub ape. Ploile abundente de zilele trecute au inundat oraşul Cardiff şi alte părţi din Anglia centrală. Atenţionarea de vreme rea este valabilă şi în weekend, iar de săptămâna viitoare vremea se schimbă radical pe tot continentul. Un vortex polar va pune stăpânire pe mare parte din Europa şi va aduce temperaturi scăzute şi ninsori puternice.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri externe » SUA, măturate de o tornadă violentă. 7 oameni au murit în Alaba și Georgia, sute de case au rămas fără acoperișuri și peste 86.000 fără curent