Antena Meniu Search
x

SUA şi Rusia vor discuta pe 10 ianuarie despre tensiunile privind Ucraina şi despre problemele de securitate

Washingtonul şi Moscova vor discuta pe 10 ianuarie despre tensiunile privind Ucraina şi problemele de control al armamentului nuclear, a spus pentru AFP un purtător de cuvânt de la Casa Albă însărcinat cu probleme de securitate.

de Redactia Observator

la 28.12.2021, 09:53

SUA şi Rusia vor discuta pe 10 ianuarie despre tensiunile privind Ucraina şi despre problemele de securitate
SUA şi Rusia vor discuta pe 10 ianuarie despre tensiunile privind Ucraina şi despre problemele de securitate - Profimedia Images

„Statele Unite sunt dornice să se angajeze într-un dialog cu Rusia”, a afirmat purtătorul de cuvânt al Consiliului de Securitate Naţională. O reuniune între Rusia şi NATO ar putea avea loc pe 12 ianuarie, urmată pe 13 ianuarie de o întâlnire între Rusia şi Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE), din care fac parte Statele Unite. 

''Atunci când ne vom aşeza să discutăm, Rusia îşi va putea pune pe masă îngrijorările şi noi pe ale noastre, în special activităţile Rusiei'', a declarat oficialul. 

Rusia confirmă planurile pentru discuţii pe teme de securitate cu SUA la 10 ianuarie

Ministerul de Externe rus a confirmat marţi planurile Moscovei de a discuta despre cererile ei privind securitatea cu Washingtonul la 10 ianuarie, a anunţat agenţia de presă RIA, citată de Reuters.

Ministerul îl citează de asemenea pe viceministrul de externe Serghei Riabkov spunând că răspunsul Statelor Unite la acest subiect a fost până acum "abstract" şi că este crucial ca oficiali militari să participe la discuţii similare cu NATO stabilite să înceapă la 12 ianuarie.

Rusia cere ca SUA şi NATO să se angajeze să nu extindă alianţa militară către Ucraina, o acţiune despre care Moscova spune că i-ar ameninţa securitatea naţională, notează Agerpres

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » SUA şi Rusia vor discuta pe 10 ianuarie despre tensiunile privind Ucraina şi despre problemele de securitate