Antena Meniu Search
x

Video Zeci de milioane de șoareci au invadat estul Australiei, spre disperarea localnicilor

Este coşmarul multora dintre noi, iar australienii îl trăiesc zilnic. Zeci de milioane de şoareci au invadat estul ţării, spre disperarea oamenilor care locuiesc în zonele afectate.

de Redactia Observator

la 27.03.2021, 22:24

Vezi și
  • Localnicii au filmat imagini terifiante

Rozătoarele au pus stăpânire pe case şi au distrus hectare de culturi agricole. Oamenii povestesc că nu mai au pur şi simplu linişte nici noapte, nici zi. De fiecare dată când deschid un sertar găsesc un şoarece acolo, când stau la masă sau la birou e imposibil să nu apară şi o rozătoare, la fel şi în spitale, unde mai mulţi pacienţi au fost muşcaţi de şoareci.

Specialiştii spun că această invazie nu e neobişnuită, iar de vină ar fi schimbările climatice. Oamenii de ştiinţă de la Antipozi nu au ştiut însă să spună şi când se va încheia asediul rozătoarelor.  

Australia se confruntă cu fenomenul La Niña

Această parte a continentului se confruntă acum cu un tipar de vreme La Niña, care aduce, în mod obişnuit, mai multe precipitaţii şi cicloane tropicale în timpul verii. Doi dintre cei mai ploioşi trei ani din Australia înregistraţi până acum au stat sub semnul manifestărilor La Niña. În mod normal, în timpul La Niña precipitaţiile cresc în medie cu 20% între decembrie şi martie, în estul Australiei.

Oamenii de ştiinţă spun că schimbarea climei intensifică impactul La Niña.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Zeci de milioane de șoareci au invadat estul Australiei, spre disperarea localnicilor