Antena Meniu Search
x

Submarinul indonezian dispărut miercuri a fost localizat cu ajutorul sonarelor. Președintele țării a transmis condoleanțe familiilor echipajului

Preşedintele Indoneziei, Joko Widodo, a anunțat duminică că submarinul dispărut a fost găsit scufundat în Marea Bali şi a transmis condoleanţele familiilor celor 53 de oameni din echipaj.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 26.04.2021, 14:58

Vezi și

„Armata și marina au schimbat statutul submarinului KRI Nanggala 402 de la ”dispărut” la ”scufundat”. Toţi indonezienii ne exprimăm profundele regrete pentru această tragedie, în special familiilor echipajului de pe submarin”, a declarat preşedintele Joko Widodo.

Submarinul KRI Nanggala-402, care avea o vechime de 44 de 402 a dispărut în 23 aprilie în timp ce se pregătea să efectueze un exercițiu pentru torpile.

Submarinul a fost găsit la 850 de metri adâncime, rupt în 3 bucăți

Echipele de căutare au declarat sâmbătă că au găsit obiecte, inclusiv fragmente de covoraș de rugăciune și o sticlă de lubrifiant periscop în apropierea ultimei locații cunoscute a submarinului, ceea ce a făcut ca marina să creadă că nava s-a fisurat.

Șeful Statului Major al Marinei Yudo Margono a declarat sâmbătă că o scanare cu sonar a detectat un obiect asemănător unui submarin la 850 de metri adâncime, dincolo de raza de scufundare a submarinului.

Ulterior, marina indoneziană a anunţat că a găsit submarinul rupt în trei şi a confrmat că cei 53 de membri ai echipajului au murit toţi.

SUA, Australia, Singapore, Malaezia și India s-au implicat în operațiunile de căutare

Numeroase elicoptere și nave au pornit în căutarea zonei în care s-a pierdut contactul, oferind asistență Statele Unite, Australia, Singapore, Malaezia și India.

Locuitorii din orașul Banyuwangi din Java de Est, care găzduiește baza navală de unde se desfășoară operațiuni de căutare și salvare, au declarat pentru Reuters că simpatizează cu familiile victimelor.

"Sper că submarinul va fi găsit în curând, indiferent în ce condiție, și că familiile sunt suficient de puternice pentru a face față acestui lucru", a spus profesoara Umi Rosidah, în vârstă de 28 de ani.

Alți rezidenți Banyuwangi s-au alăturat apelurilor la nivel național pentru a accelera modernizarea forțelor de apărare din Indonezia.

Indonezia avea cinci submarine înainte de ultimul accident: două tipuri 209 construite în Germania, inclusiv Nanggala și trei nave sud-coreene mai noi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Submarinul indonezian dispărut miercuri a fost localizat cu ajutorul sonarelor. Președintele țării a transmis condoleanțe familiilor echipajului