Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Summitul BRICS. Putin se laudă cu ţările care aspiră să devină membre ale organizaţiei: "Ar fi o greşeală să ignorăm interesul acestor naţiuni"

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat miercuri că multe ţări aspiră să se alăture organizaţiei interguvernamentale BRICS, transmite miercuri dpa, citată de Agerpres.

de Redactia Observator

la 23.10.2024 , 15:28

Summitul BRICS. Putin se laudă cu ţările care aspiră să devină membre ale organizaţiei: "Ar fi o greşeală să ignorăm interesul acestor naţiuni" - Profimedia

Într-o intervenţie la summitul organizaţiei, care are loc în oraşul rus Kazan, preşedintele Putin a declarat că sunt peste 30 de ţări care doresc să adere la BRICS. Membrilor iniţiali ai organizaţiei, Brazilia, Rusia, India, China şi Africa de Sud, li s-au alăturat anul acesta Iran, Egipt, Etiopia şi Emiratele Arabe Unite.

Peste 20 de lideri internaţionali au mers la Kazan pentru a participa la summitul BRICS

Peste 20 de lideri internaţionali, în principal din Africa, America Latină şi Asia, au călătorit la Kazan pentru a participa la summitul BRICS, care se va încheia joi, potrivit informaţiilor furnizate de Kremlin. "Ar fi, fără îndoială, greşit să ignorăm interesul fără precedent al ţărilor din Sudul Global şi din Est de a-şi consolida contactele cu BRICS", a afirmat preşedintele Putin.

Articolul continuă după reclamă

Şeful statului rus a adăugat însă că o extindere nu ar trebui să vină în detrimentul eficienţei alianţei. Marţi, în ziua deschiderii summitului, preşedintele Putin a spus că speră într-o cooperare financiară mai puternică între membrii BRICS.

Potrivit preşedintelui Putin, organizaţia nu se ocupă doar de probleme economice şi financiare, ci şi de politica de securitate. El a afirmat că membrii BRICS împărtăşesc aceleaşi valori şi contribuie la stabilitatea şi securitatea în lume. Intenţia preşedintelui rus este de dezvolta BRICS ca o contrapondere la Occident.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi cere sfatul unui avocat înaintea unei tranzacţii imobiliare?
Observator » Ştiri externe » Summitul BRICS. Putin se laudă cu ţările care aspiră să devină membre ale organizaţiei: "Ar fi o greşeală să ignorăm interesul acestor naţiuni"