Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Ce vrea Putin să obțină de la summitul BRICS din Kazan. Xi Jinping, primit cu brațele deschise

Vladimir Putin îi găzduieşte timp de trei zile pe şefii de stat din 24 de ţări, la summitul BRICS din oraşul Kazan. Este cel mai mare eveniment organizat pe teritoriul Rusiei de la începerea războiului din Ucraina. Preşedintele de la Kremlin vrea ca, împreună cu celelalte state, să dezvolte un sistem prin care ţările vor putea face tranzacţii fără să fie dependente de băncile occidentale.

de Redactia Observator

la 23.10.2024 , 07:54

Vladimir Putin l-a primit cu braţele deschise pe bunul său prieten şi aliat, Xi Jinping, în cadrul summitului BRICS. "Mecanismul de cooperare BRICS este în prezent cea mai importantă platformă pentru solidaritate și cooperare între piețele și economiile emergente, și țările în curs de dezvoltare. Este forța pilonului pentru promovarea egalității și ordinii", a declarat Xi Jinping, președintele chinez.

Liderul chinez i-a mai spus lui Putin că, deşi planeta este "cuprinsă de haos", legătura strânsă dintre China şi Rusia a ajutat la menţinerea stabilităţii.

"Cooperarea ruso-chineză în afacerile globale este unul dintre principalii factori de stabilizare pe scena mondială. Intenționăm să continuăm să creștem coordonarea pe toate platformele multilaterale pentru a asigura securitatea globală și o ordine mondială echitabilă", a spus Vladimir Putin, președintele Rusiei.

Vezi și

Brazilia, Rusia, India, China și Africa de Sud, aliații Rusiei

Pe acelaşi subiect

Reuniţi în oraşul Kazan, veteranii BRICS - Brazilia, Rusia, India, China şi Africa de Sud şi-au reafirmat, încă o dată, sprijinul faţă de Rusia.

"Continuăm să vedem Rusia ca pe un aliat de preț, ca pe un prieten de preț, care ne-a susținut încă de la început, din zilele luptei noastre împotriva apartheidului și până în prezent", a spus Cyril Ramaphosa, președintele Africii de Sud.

Putin a vorbit şi cu premierul Indiei, Narendra Modi. Liderul de la Kremlin a declarat că relaţia lor este atât de apropiată încât Modi nu mai are nevoie de traducător. Premierul indian nu s-a lăsat însă impresionat şi i-a transmis lui Putin că India îşi doreşte pace în Ucraina.

Preşedintele Rusiei va mai avea o întâlnire importantă, cu secretarul general al Naţiunilor Unite. Antonio Gutterez va ajunge la Moscova pentru prima dată după doi ani. Asta a stârnit critici din partea Kievului pentru că Guterres a refuzat să participe la un summit pentru pace în Ucraina.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Obişnuiţi să căutaţi semnificaţia viselor?
Observator » Ştiri externe » Ce vrea Putin să obțină de la summitul BRICS din Kazan. Xi Jinping, primit cu brațele deschise