Antena Meniu Search
x

Video Sute de angajaţi de la Hollywood au stat la coadă pentru mâncare și donații, în plină grevă a scenariştilor şi actorilor: "Nu suntem toţi milionari"

Dramă în California, în plină grevă a scenariştilor şi actorilor americani. Sute de angajaţi de la Hollywood au stat la coadă să primească donaţii de mâncare. În timp ce protestul amână lansarea unor filme ca Vânătorii de fantome şi Spider-Man, celebrul actor Colin Farrell s-a alăturat greviştilor.

de Redactia Observator

la 29.07.2023, 19:39

Sute de angajaţi de la Hollywood au stat la coadă pentru mâncare și donații, în plină grevă a scenariştilor şi actorilor
Sute de angajaţi de la Hollywood au stat la coadă pentru mâncare și donații, în plină grevă a scenariştilor şi actorilor - Profimedia

Protestele au continuat la Hollywood, în faţa marilor studiouri. Irlandezul Colin Farrell s-a alăturat greviştilor, actori începători care abia fac faţă cheltuielilor.

Colin Farrell, actor: Îmi dau seama de ipocrizia gestului, ca cineva atât de norocos ca mine să fie aici, dar nu o fac doar pentru mine. Da, nu vreau să fiu înlocuit de Inteligenţa Artificială, chiar dacă asta se va întâmpla mai târziu. Sunt oameni care sunt înlocuiţi de Inteligenţa Artificială în prezent. Adică figuranţii. Aceşti oameni riscă să devină şomeri pentru că tehnologia a spus că putem să îi lăsăm şomeri.

160.000 de actori au intrat în grevă acum două săptămâni

Deja şomeri, sute de tehnicieni care lucrează pentru marile studiouri de filme s-au aşezat umili la rând în spatele maşinilor cu alimente donate. Alături de ei, membri ai sindicatelor de actori sau scenarişti. După o oră de aşteptare, au primit alimentele.

Pe acelaşi subiect

Akeem Mair, actor: Unii actori se chinuie. Unii actori au două sau trei slujbe. Nu suntem toţi milionari. Lumea crede că fiecare actor care apare la TV este milionar. Nu e adevărat!

Numai actorii şi scenariştii fac grevă, dar din cauza asta suferă şi tehnicienii şi stiliştii, cabinierele şi garderobierele.

Lindsay Dougherty, preşedinte sindicat tehnicieni: Este mai rău decât în timpul pandemiei Covid. Avem membri care îşi vând casele în prezent. Unii dintre membrii noştri nu au loc de muncă din ianuarie, dinaintea grevei, pentru că industria a încetinit.

160.000 de actori au intrat în grevă acum două săptămâni şi s-au alăturat celor 11.500 de scenarişti care protestează din luna mai. Toţi cer protecţie faţă de folosirea intensă a Inteligenţei Artificiale, asigurări de sănătate şi un salariu minim garantat. Zeci de filme şi seriale au fost anulate sau amânate de termen nedefinit. Ultimele pe listă sunt producţiile Kraven - The Hunter şi Ghostbusters: Afterlife, care vor apărea în 2024 şi nu anul acesta.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Sute de angajaţi de la Hollywood au stat la coadă pentru mâncare și donații, în plină grevă a scenariştilor şi actorilor: "Nu suntem toţi milionari"