Antena Meniu Search
x

Video Sute de copii, abuzați de preoți sau călugări în Germania. Autoritățile preuspun că numărul victimelor ar fi mult mai mare

Biserica romano-catolică din Germania trece prin cea mai mare criză din istoria sa, după ce un raport a stabilit că sute de copii, majoritatea băieţi, au fost abuzaţi sexual de preoţi sau călugări. Totul s-a întâmplat cu buna ştiinţă a unor înalţi prelaţi care au ales să treacă totul sub tăcere. 

de Redactia Observator

la 19.03.2021, 21:14

Vezi și
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Abuzurile sexuale de la dioceza din Koln au durat aproape jumătate de secol, din 1975, până în urmă cu doar trei ani. Timp în care sute de copii, majoritatea băieţi, au suferit agresiuni greu de descris, din partea unor membrii ai clerului, preoţi, călugări şi chiar măicuţe. 

Bjorn Gercke: Rămân indicaţii că ar fi 202 de inculpaţi şi cel puţin 314 victime. Peste jumătate din aceste victime sunt copii sub vârsta de 14 ani. 

Copiii au fost abuzaţi ani la rând, cu buna ştiinţă a unor înalţi prelaţi, care au ales însă să muşamalizeze totul. Fostul arhipiescop al diocezei din oraşul Koln, Joachim Meisner, este considerat principalul vinovat.

Cardinalul nu a raportat şi nu a luat măsuri. El nu mai poate fi însă tras la răspundere, pentru că a murit acum 4 ani. Iar Actualul arhiepiscop al diocezei de Koln a fost absolvit de orice vină. 

Jens Windel, fondator grup suport victime: Din punctul meu de vedere, banalizează gravitatea acestor muşamalizări care s-au produs. 

Este cea mai mare criză prin care trece Biserica romano-catolică din Germania, cu atât mai mult cu cât se preuspune că numărul victimelor ar fi mult mai mare. În 2018, un raport independent, a dezvăluit faptul că aproape 4.000 de copii şi adolescenţi au fost abuzaţi sexual de peste o mie de clerici, din 1948, până în zilele noastre.

Multe dintre aceste agresiuni nu au putut fi confirmate pentru că autorilor raportului li s-a interzis accesul la toată arhiva. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Sute de copii, abuzați de preoți sau călugări în Germania. Autoritățile preuspun că numărul victimelor ar fi mult mai mare