Antena Meniu Search
x

Taifunul "Hagupit" a ajuns în Filipine

Taifunul Hagupit îşi continuă cursa devastatoare prin arhipelagul Filipine, chiar dacă meteorologii l-au retrogradat la nivelul de furtună tropicală

Vezi și

Taifunul Hagupit îşi continuă cursa devastatoare prin arhipelagul Filipine, chiar dacă meteorologii l-au retrogradat la nivelul de furtună tropicală.

Regiunile lovite de taifunul Hagupit trec pentru a doua oară printr-o asemenea încercare după numai un an. Oamenii îşi văd din nou casele inundate sau distruse, ca după taifunul Haiyan, care a făcut mii de victime anul trecut. Pe alocuri, furtuna de acum este chiar mai puternică.

După ce a ajuns deasupra uscatului, forţa lui Hagupit a mai scăzut iar meteorologii japonezi consideră, chiar, că el nu mai este decât o furtună tropicală. Dar, şi aşa, rafalele de vânt ating 110 kilometri pe oră. Din fericire, filipinezii au urmat recomandările autorităţilor şi s-au pus la adăpost, aşa că numărul victimelor este, acum, mult mai mic decât anul trecut.

Fireşte, ei au amintiri dureroase de la taifunul Haiyan de anul trecut. S-au pregătit bine: 3000 de centre de evacuare au fost amenajate doar în provincia în care mă aflu acum.

Aproximativ 1.200.000 de persoane au fost evacuate, într-una din cele mai ample operaţiuni de acest gen, pe timp de pace. Autorităţile sunt, însă, îngrijorate de faptul că taifunul se deplasează foarte încet şi, prin urmare, provoacă mari distrugeri pretutindeni pe unde trece. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Taifunul "Hagupit" a ajuns în Filipine