Antena Meniu Search
x

Taifunul Halong a lovit Japonia

Japonia a emis alertă maximă de taifun şi a avertizat că există riscul declanşării unor alunecări de teren, după ce furtuni violente au măturat ţara!

Vezi și

Japonia a emis alertă maximă de taifun şi a avertizat că există riscul declanşării unor alunecări de teren, după ce furtuni violente au măturat ţara!

Halong, cel de-al 11-lea ciclon tropical din vestul bazinului Pacific de anul acesta, a măturat Japonia. Rafalele de vânt de până la 180 de kilometri pe oră, însoţite de ploi torenţiale, au provocat haos în sud-vestul ţării nipone.

Nivelul apelor s-au ridicat cu cel puţin jumătate de metru, inundând 370 de case. Un bătrân de 78 de ani a fost găsit înecat, iar alţi 43 de oameni au ajuns la spital cu răni în urma taifunului. Peste 1,5 milioane de oameni au fost sfătuiţi să îşi părăsească locuinţele, pentru a preveni o tragedie.

Taifunul s-a mutat pe mare, unde a scăzut în intensitate. Astfel că a fost declasat la categoria de furtună tropicală. S-a năpustit deasupra Insulei Shikoku, înainte de a provoca dezastru şi în prefectura Hyōgo, din vestul Japoniei. Mii de oameni au rămas blocaţi pe aeroporturi, după ce două sute de zboruri au fost anulate.

Furtuna îşi va face simţită prezenţa şi astăzi în estul şi nordul Japoniei, unde vor apărea ploi torenţiale şi rafale de vânt de până la o sută de kilometri pe oră. Şi oraşele din estul Rusiei ar putea simţi efectele devastatoare ale lui Halong în această seară. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteți de acord ca evazioniștii sub 1 milion de euro să scape de închisoare dacă dau banii înapoi?

Observator » Stiri externe » Taifunul Halong a lovit Japonia