Antena Meniu Search
x

Galerie foto Taifunul Hinnamnor, dezlănţuit în Coreea de Sud. 10 oameni au murit, peste 12.000 de case au fost distruse

Bilanţul taifunului Hinnamnor, care s-a abătut recent asupra Coreii de Sud, a urcat la 10 morţi, au anunţat autorităţile locale miercuri, după trecerea acestei furtuni ce a fost însoţită de precipitaţii abundente şi valuri impresionante care au măturat coasta sudică a ţării, informează AFP.

de Redactia Observator

la 07.09.2022, 10:24

Atunci când a ajuns în Coreea de Sud la începutul acestei săptămâni, Hinnamnor, unul dintre cele mai puternice taifunuri înregistrate în acest stat asiatic în ultimele decenii, a provocat inundarea multor străzi şi clădiri.

7 oameni au murit, după ce au rămas blocaţi în parcarea subterană a unui bloc

În oraşul portuar Pohang din sud-estul ţării, una dintre cele mai afectate regiuni sud-coreene, şapte cadavre şi doi supravieţuitori au fost scoşi din parcarea subterană a unui imobil rezidenţial care a fost acoperită de ape, a anunţat Centrul pentru prevenirea şi managementul catastrofelor, relatează agerpres.ro. Cele nouă persoane au rămas blocate în parcare după ce au coborât la subsolul clădirii pentru a-şi muta automobilele din cauza ploilor abundente, potrivit mass-media locale.

Supraviețuitorii - un bărbat în vârstă de 30 de ani și o femeie de 50 de ani - au fost raportați a fi în stare stabilă. Pohang, orașul în care s-a produs tragedia, a suferit cele mai grave pagube din întreaga țară, a declarat președintele Yoon Suk-yeol.

Pe acelaşi subiect

Domnul Yoon și-a exprimat durerea în legătură cu decesele, numind situaţia un „dezastru”. „Nu am putut dormi noaptea trecută din cauza acestei tragedii”, a spus el.

Operaţiunile de salvare au continuat şi miercuri, autorităţile sud-coreene declarând că alte două persoane sunt în continuare dispărute.

Alte două decese au fost confirmate miercuri, la Pohang şi Gyeongju, un oraş situat în centrul ţării, unde o persoană a murit după ce o casă a fost distrusă de o alunecare de teren. Marţi, o femeie septuagenară a murit în Pohang după ce a fost luată de o viitură.

Peste 90.000 de familii au rămas fără curent, în urma taifunului

Taifunul Hinnamnor a forţat peste 4.700 de persoane să îşi părăsească locuinţele din motive de siguranţă şi a distrus aproximativ 12.000 de case şi clădiri. Aproape 90.000 de familii au fost lipsite de electricitate după trecerea acestei furtuni, însă majoritatea dintre ele au început să fie realimentate cu energie electrică miercuri dimineaţă, potrivit autorităţilor sud-coreene.

Înainte ca taifunul să atingă uscatul, factorii de decizie din Coreea de Sud au închis peste 600 de şcoli din întreaga ţară ca măsură de precauţie, iar companiile aeriene locale au anulat aproximativ 250 de zboruri interne.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Taifunul Hinnamnor, dezlănţuit în Coreea de Sud. 10 oameni au murit, peste 12.000 de case au fost distruse