Antena Meniu Search
x

Cel puțin doi morți într-un atac asupra ultimului templu sikh din Kabul. Incidentul a avut loc la aproape un an de control taliban asupra Afganistanului

O explozie s-a produs la un templu sikh din Kabul, capitala Afganistanului. Atacatorii și două persoane aflate în interior au murit, notează Mediafax.

de Redactia Observator

la 18.06.2022, 18:05

În acest atac au murit atacatorii și doi membrii ai comunității sikh din Kabul.
Autoritățile talibane au anunțat că au început deja eforturile de curățare a zonei după atacul cu bombă. - Profimedia

Un atac asupra unui templu al micii comunități sikh din Afganistan s-a soldat cu moartea unui credincios și a unui membru taliban, precum și a atacatorilor neidentificați. Templul din capitala Kabul a fost lovit de o bombă la primele ore ale dimineții, când înăuntru se aflau până la 30 de persoane. Acesta este ultimul astfel de lăcaș de cult rămas în capitala Afganistanului.

Un oficial local aflat la fața locului a declarat pentru agenția de știri Reuters că talibanii nu le permit credincioșilor să intre în templu după atac. Imaginile televizate au arătat coloane de fum gri care se ridicau din zonă.

Cum a avut loc atentatul?

Un purtător de cuvânt al talibanilor a anunțat că atacatorii au dus o mașină încărcată cu explozibili în zonă, dar aceștia au detonat-o înainte de a ajunge la țintă. Aceștia, care au preluat controlul Afganistanului anul trecut, au mai spus că o operațiune de curățare este încă în desfășurare.

India, care are cea mai mare parte a populației sikh din lume, a declarat că este "profund îngrijorată" de vestea atacului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Cel puțin doi morți într-un atac asupra ultimului templu sikh din Kabul. Incidentul a avut loc la aproape un an de control taliban asupra Afganistanului