Antena Meniu Search
x

Talibanii au eliberat peste 200 de ostatici: "Oamenii sunt atât de şocaţi, încât nici măcar nu pot vorbi"

Talibanii au eliberat 235 de persoane luate ostatice după un atac brutal vizând sate din nordul Afganistanului, au declarat oficiali citaţi de BBC News.

Talibanii au eliberat 235 de persoane luate ostatice după un atac brutal vizând sate din nordul Afganistanului, au declarat oficiali citaţi de BBC News.

Oamenii au fost eliberaţi în urma negocierilor conduse de guvernatorul provinciei şi de liderii triburilor din regiune. Însă guvernatorul Mohammad Zaher Wahdat a declarat pentru postul afgan Tolo News că nu au putut obţine şi returnarea cadavrelor celor ucişi.

Oficialul a precizat că ostaticii care au fost duşi în capitala provinciei sunt “atât de şocaţi încât nici măcar nu pot vorbi pentru a ne spune despre alţi ostatici”.

O sursă din serviciile de securitate a declarat pentru AFP că până la 100 de oameni se află încă în mâinile talibanilor.

Pe acelaşi subiect

Autorităţile afgane au anunţat luni dimineaţă că până la 50 de persoane, inclusiv femei şi copii, şi-au pierdut viaţa în urma unui atac al insurgenţilor asupra unui sat din provincia nordică Sar-e Pul.

Un purtător de cuvânt al guvernatorului provinciei a explicat că militanţii, printre care se numărau şi luptători străini, au atacat un punct de securitate din Mirza Oland şi au ars până la temelii 30 de locuinţe din districtul Sayaad.

De asemenea, şapte membrii ai forţelor de securitate afgane au fost ucişi alături de mai mulţi insurgenţi. 

Surse citate de presa locală afirmă că la atac au luat parte atât militanţi talibani, cât şi insurgenţi ai Statului Islamic. Însă forţele talibane au negat că ar fi ucis vreun civil, insistând că au atacat numai militari.

Deşi talibanii şi jihadiştii ISIS sunt în mod tradiţional inamici, alianţa dintre forţele celor două grupări este uneori fluidă, luptătorii trecând dintr-o tabără în alta şi cooperând cu militanţii din alte grupări din Afganistan şi Pakistan.

De la începutul anului, talibanii şi-au intensificat insurgenţa, iar atacurile jihadiştilor ISIS au devenit din ce în ce mai frecvente în Afganistan.

În prima jumătate a anului, 1.662 de civili şi-au pierdut viaţa şi alţi 3.581 au fost răniţi potrivit Naţiunilor Unite.

Sursă: news.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Talibanii au eliberat peste 200 de ostatici: "Oamenii sunt atât de şocaţi, încât nici măcar nu pot vorbi"