Antena Meniu Search
x

Talibanii, sfătuiți să nu-și ia mai multe soții deoarece ar putea atrage critici dure din partea oponenților

Liderul talibanilor din Afganistan a emis un decret prin care le cere liderilor grupării să nu-și mai ia mai multe soții, spunând despre această tradiție că atrage critici dure din partea oponenților, datorită costurilor ridicate pentru această practică.

Iulia Iancu
de Iulia Iancu

la 15.01.2021, 18:18

Poligamia, o practică comună în multe comunități musulmane
Poligamia, o practică comună în multe comunități musulmane - Profimedia Images
  • Poligamia este o practică legală în multe comunități musulmane
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Bărbaților musulmani li se permită să aibă până la patru soții odată, iar poligamia este încă legală în Afganistan, Pakistan și alte state musulmane. 

Însă, o sursă a declarat pentru BBC că această practică necesită fonduri ot mai mari care ajung la familiile soțiilor pentru a asigura căsătoria. 

Mullah Hibatullah, liderul talibanilor, nu interzice a doua, a treia sau al patrulea mariaj, însă atrage atenția asupra sumelor uriașe de bani cheltuite pentru aceste practici și ceremonii, situație care atrage critici dure din partea oponenților. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

În regulament sunt prevăzute și câteva excepții: poligamia este încă permisă în cazul familiilor fără copii sau fără moștenitori băieți sau în cazul în care este vorba de văduve sau soții care provin deja din familii înstărite. 

Poligamia este o practică comună în comunitățile paștune din Afganistan sau Pakistan, unde drepturile femeilor sunt extrem de limitate, iar căsătoriile sunt de cele mai multe ori aranjate. 

Absența unui moștenitor - în mod special un băiat - este unul dintre motivele cele mai des invocate pentru poligamie, mai ales în zonele rurale. 

O văduvă, de regulă, ajunge să se căsătorească cu fratele soțului decedat, o practică prin care se consideră că se va salva onoarea femeii și a întregii familii. Iar de multe ori, poligamia este un semn de bogăție al familiei respective. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Talibanii, sfătuiți să nu-și ia mai multe soții deoarece ar putea atrage critici dure din partea oponenților