Antena Meniu Search
x

Tânăr de 21 de ani decapitat pentru că a trimis mesaje pe Whatsapp, în Arabia Saudită

Un tânăr de 21 de ani a fost executat în Arabia Saudită pentru că a trimis mesaje pe Whatsapp despre un protest. El a fost decapitat, în urma condamnării la moarte.

Cristian Toteştean
de Cristian Toteştean

la 28.04.2019, 17:47

Un tânăr de 21 de ani a fost executat în Arabia Saudită pentru că a trimis mesaje pe Whatsapp despre un protest. El a fost decapitat, în urma condamnării la moarte.

Abdulkareem al-Hawa a fost executat în public, împreună cu 36 de deținuți condamnați la moarte pentru diferite acuzații.

Abdulkareem a fost arestat când era adolescent. Nu împlinise 17 ani când a fost săltat de trupele guvernamentale saudite sub acuzația de terorism. El a fost prins după ce a trimis pe Whatsapp câteva mesaje despre un protest anti-guvernamental. Al-Hawa era șiit, într-o țară în care e majoritar sunnită.

Abdulkareem al-Hawa într-o fotografie furnizată de familia sa

Tânărul a fost ținut în închisoare, unde a fost torturat, spune The Sun. Pentru că nu putea fi condamnat la moarte până la vârsta majoratului, el a fost condamnat și executat acum. Justiția saudită a decis ca Abdulkareem al-Hawa să fie decapitat pentru că a comis o ”infracțiune cibernetică”, prin răspândirea de informații pe Whatsapp.

În seria de execuții a fost ucis și un alt tânăr, de asemenea, acuzat de terorism, pentru că a participat la proteste anti-guvernamentale.

Mujtaba al-Seikat la un meci de fotbal

Mujtaba al-Seikat urma să se ducă să studieze în Statele Unite când a fost arestat, la vârsta de 17 ani. A fost torturat în închisoare, pentru ”a-și mărturisi crimele”, spune Daily Mail. În ciuda protestelor Universității Western Michigan, unde el urma să studieze, tânărul a fost executat zilele trecute.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Tânăr de 21 de ani decapitat pentru că a trimis mesaje pe Whatsapp, în Arabia Saudită