Antena Meniu Search
x

Video Tânăr nevoit să-i arate proteza de picior unei bătrâne, după ce a fost acuzat că „nu pare destul de invalid” pentru locul de parcare, în Australia

Un bărbat revoltat a povestit ipostaza lipsită de respect în care a fost pus în faţa unui lanţ de restaurante de tip Fast Food. O femeie l-a acuzat că minte în privinţa invalidităţii sale pentru a obţine un loc de parcare, motiv pentru care a fost obligat să demonstreze că îşi merită pe deplin dreptul de a parca pe locurile pentru persoane cu dizabilităţi.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 15.03.2021, 19:06

Captură video
Tânăr nevoit să-i arate proteza de picior, după ce a fost acuzat că „nu pare destul de invalid” pentru locul de parcare, în Australia - Youtube/ VESA Channel
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Bărbatul a povestit cum i s-a cerut să-și arate permisul de parcare pentru persoane cu dizabilități, înainte de a-şi scoate la vedere proteza de picior pentru a-i dovedi unei bătrâne că nu minte, în parcarea unui lanţ Fast Food.

Asistentul social, Paniora Nukunuku, din Australia, a declarat că bătrâna i-a cerut explicaţii pentru că „nu arăta suficient de invalid”. Dezamăgit de întreaga situaţie, bărbatul a postat un videoclip pe contul său de TikTok în care a cerut părerea comunităţii sale în legătură cu toată întâmplarea.

„Evident că nu-mi poți vedea dizabilitatea dacă sunt în mașină. Deci, vă rog să-mi spuneți de ce această bătrână a crezut că ar fi o idee minunată să se apropie şi să îmi bată în fereastra maşinii şi să îmi ceară explicaţii dacă legitimaţia este a mea sau nu?”

Tânărul a arătat insigna pentru handicap la cameră, adăugând: „Chiar dacă cineva nu pare bătrân sau nu pare suficient de invalid, dacă are asta, închizi gura și te îndepărtezi”.

Într-un clip separat, Paniora a dezvăluit momentul în care a confruntat-o pe femeie în interiorul magazinului, arătându-i piciorul protetic. Aceasta din urmă a insistat în repetate rânduri să spună că are dreptul să întrebe dacă are dreptul pentru a ocupa locul de parcare sau nu.

„Am nevoie disperată de acel loc de parcare și au existat momente…”,i-a replicat ea înainte ca bărbatul să o atenţioneze în cazul comportamentului ei: „Nu mai face asta niciodată! Pentru că nu par handicapat? Pentru că nu arăt bătrân vrei să te apropii de mine?"

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Asistentul social a explicat ulterior că a raportat femeia la poliție, dar poliția a spus că nu îl poate ajuta, deoarece femeia nu a comis nicio infracțiune.

În ciuda faptului că a recunoscut că a fost prima dată când s-a confruntat cu o situaţie de acest gen pentru a-și dovedi dreptul de a parca într-un loc cu dizabilități, Paniora a spus: "Acesta este motivul pentru care bătrânii greşesc. Pentru că, dintr-un anumit motiv, bătrânii sunt singurul grup de persoane care poate fi considerat invalid de oameni."

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Tânăr nevoit să-i arate proteza de picior unei bătrâne, după ce a fost acuzat că „nu pare destul de invalid” pentru locul de parcare, în Australia