Video

Tânăr nevoit să-i arate proteza de picior unei bătrâne, după ce a fost acuzat că „nu pare destul de invalid” pentru locul de parcare, în Australia

De Larisa Andreescu.
Publicat: 15.03.2021, 18:55.
Actualizat: 15.03.2021, 19:06

Un bărbat revoltat a povestit ipostaza lipsită de respect în care a fost pus în faţa unui lanţ de restaurante de tip Fast Food. O femeie l-a acuzat că minte în privinţa invalidităţii sale pentru a obţine un loc de parcare, motiv pentru care a fost obligat să demonstreze că îşi merită pe deplin dreptul de a parca pe locurile pentru persoane cu dizabilităţi.

Captură video

Tânăr nevoit să-i arate proteza de picior, după ce a fost acuzat că „nu pare destul de invalid” pentru locul de parcare, în Australia

Youtube/ VESA Channel

Bărbatul a povestit cum i s-a cerut să-și arate permisul de parcare pentru persoane cu dizabilități, înainte de a-şi scoate la vedere proteza de picior pentru a-i dovedi unei bătrâne că nu minte, în parcarea unui lanţ Fast Food.

Asistentul social, Paniora Nukunuku, din Australia, a declarat că bătrâna i-a cerut explicaţii pentru că „nu arăta suficient de invalid”. Dezamăgit de întreaga situaţie, bărbatul a postat un videoclip pe contul său de TikTok în care a cerut părerea comunităţii sale în legătură cu toată întâmplarea.

„Evident că nu-mi poți vedea dizabilitatea dacă sunt în mașină. Deci, vă rog să-mi spuneți de ce această bătrână a crezut că ar fi o idee minunată să se apropie şi să îmi bată în fereastra maşinii şi să îmi ceară explicaţii dacă legitimaţia este a mea sau nu?”

Tânărul a arătat insigna pentru handicap la cameră, adăugând: „Chiar dacă cineva nu pare bătrân sau nu pare suficient de invalid, dacă are asta, închizi gura și te îndepărtezi”.

Într-un clip separat, Paniora a dezvăluit momentul în care a confruntat-o pe femeie în interiorul magazinului, arătându-i piciorul protetic. Aceasta din urmă a insistat în repetate rânduri să spună că are dreptul să întrebe dacă are dreptul pentru a ocupa locul de parcare sau nu.

„Am nevoie disperată de acel loc de parcare și au existat momente…”,i-a replicat ea înainte ca bărbatul să o atenţioneze în cazul comportamentului ei: „Nu mai face asta niciodată! Pentru că nu par handicapat? Pentru că nu arăt bătrân vrei să te apropii de mine?"

Asistentul social a explicat ulterior că a raportat femeia la poliție, dar poliția a spus că nu îl poate ajuta, deoarece femeia nu a comis nicio infracțiune.

În ciuda faptului că a recunoscut că a fost prima dată când s-a confruntat cu o situaţie de acest gen pentru a-și dovedi dreptul de a parca într-un loc cu dizabilități, Paniora a spus: "Acesta este motivul pentru care bătrânii greşesc. Pentru că, dintr-un anumit motiv, bătrânii sunt singurul grup de persoane care poate fi considerat invalid de oameni."

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.