Antena Meniu Search
x

Tânără de 26 de ani, moartă în urma unei afecțiuni la inimă. Medicii au trimis-o acasă, crezând că suferă de anxietate

Mariona Garcia Ramon, o tânără de 26 de ani din Marea Britanie, a murit în urma unui stop cardiac, după ce zile la rând s-a plâns că respiră cu greutate și simte o presiune în zona gâtului. Medicii au trimis-o acasă, crezând că suferă de suferă de anxietate.

Mariona Garcia Ramon, o tânără de 26 de ani din Marea Britanie, a murit în urma unui stop cardiac, după ce zile la rând s-a plâns că respiră cu greutate și simte o presiune în zona gâtului. Medicii au trimis-o acasă, crezând că suferă de suferă de anxietate.

Femeia a simțit că ceva este în neregulă și s-a plâns prietenilor, cu doar câteva zile înainte de tragedie. Inițial, femeia a mers pe propriile picioare la spital, unde o asistentă i-a spus că ceea ce simte este probabil o manifestare fizică a anxietății. Câteva ore mai târziu, în timpul nopții, Mariona Garcia Ramon a simțit din nou o presiune în zona gâtului, iar dimineața a mers la clinică, unde a fost consultată de un medic generalist. Aceasta, la rândul lui, a invocat tot anxietatea.

"Era speriată, frustrată și în lacrimi, dar nimic mai mult. Am vorbit despre reducerea cafeinei și a alcoolului și despre relaxare. De asemenea, am vorbit despre ce poate face clinica Wellbeing Service pentru ea. Nu bănuiam deloc că e într-o situație atât de gravă", a explica medicul Catherine Burgess. 

La mai puțin de 24 de ore de la momentul în care a fost trimisă acasă de specialist, tânăra a fost găsită în stare de inconștiență de către iubitul ei. Dusă de urgență la spital, Mariona Garcia a încetat din viață. 

Tănăra părea sănătoasă și în formă

O investigație post mortem a scos la iveală faptul că una dintre cele trei artere ale inimii era blocată, la o vârstă la care asemenea afecțiuni sunt extrem de rare. 

"A fost foarte ghinionistă să dezvolte o placă de grăsime la anii ei. În afară de acest blocaj era sănătoasă și în formă", a declarat Mark Howard, medic specialist în patologie.

"Nu e surprinzător că nu a fost identificată aceasta problemă la o femeie de vârsta ei, fără simptome specifice. Nu era nimic care să indice, la acel stadiu, că ar fi fost vorba despre o problemă cardiacă. Este un eveniment extrem de rar și ar fi fost extrem de dificil în acele circumstanțe să îl identificăm. Tulburarea de anxietate a fost un diagnostic potrivit", a explicat, la rândul ei, Catherine Palmer, legist.

"Avea mereu zâmbetul pe buze"

Potrivit unui patolog, la o clinică din Sussex, din 1999 și până în aceste zile, doar o singură femeie de până în 30 de ani a suferit un stop cardiac, din 5.751.

"Lucram cu ea și s-a plâns că acea probleme cu respirație. Credeam că are o infecție la piept sau e pe punctul de a răci. În acea seară a plecat și părea în regulă. Nimeni nu a prevăzut așa ceva. A fost un mare șoc. Era foarte muncitoare și mereu avea zâmbetul pe buze", a spus un prieten de-al tinerei.

Tragedia a avut loc pe 2 mai, anul curent, în detaliile despre circumstanțele au ieșit la iveală abia recent, fiind relatate în tabloidul The Sun.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Tânără de 26 de ani, moartă în urma unei afecțiuni la inimă. Medicii au trimis-o acasă, crezând că suferă de anxietate