Antena Meniu Search
x

Tânăra din Anglia care a cerut interzicerea avortului până la naștere în cazul bebelușilor cu Sindromul Down a pierdut procesul

O femeie cu sindromul Down a pierdut un proces la Curtea de Apel din Marea Britanie, după ce a cerut interzicerea avortului până la naştere în cazul bebeluşilor care au acest sindrom.

de Redactia Observator

la 25.11.2022, 19:34

Cazul a fost reexaminat de Curtea de Apel la o audiere din luna iulie
Tânăra din Anglia care a cerut interzicerea avortului până la naștere în cazul bebelușilor cu Sindromul Down a pierdut procesul - Profimedia

Heidi Crowter, în vârstă de 27 de ani, din Coventry, a intentat un proces împotriva Departamentului de Sănătate și Asistență Socială, în speranța de a elimina această secțiune din Legea avortului, pe care o consideră a fi un „caz de inegalitate”. Judecătorii au decis în luna septembrie a anului trecut că legislația nu este greșită sau ilegală, iar apoi femeia a făcut apel.

Cazul a fost reexaminat de Curtea de Apel în luna iulie

Cazul a fost reexaminat de Curtea de Apel la o audiere din luna iulie. În Anglia, Țara Galilor și Scoția, există o limită de 24 de săptămâni pentru a avorta. Însă legea permite întreruperile până la naștere dacă există „risc substanțial ca, dacă s-ar fi născut copilul, acesta să sufere de malformații fizice sau psihice gave”, printre care este inclus și sindromul Down.

Vorbind în fața Curților Regale de Justiție din Londra, în urma deciziei de astăzi, 25 noiembrie, Heidi a spus că va duce cazul ei la Curtea Supremă. 

Sunt foarte supărată să nu câștig din nou, dar voi continua să lupt. Sunt supărată că bebelușii cu sindrom Down pot fi avortați până la naștere. Acest lucru nu indică decât faptul că sunt defavorizat, în comparație cu o persoană fără sindrom Down. Sunt supărat că judecătorii spun că sentimentele mele nu contează. Asta mă face să simt că nu sunt la fel de valoroasă ca o persoană fără sindromul Down. Când am început pentru prima dată acest dosar în instanță, nu mulți oameni știau despre lege, dar acum  foarte mulți oameni știu despre lege”, le-a spus ea reporterilor. 

 „În 2022, trăim într-o societate în care persoanele cu dizabilități sunt evaluate în mod egal după naștere, dar nu și cât timp sunt în burtă. Sper că judecătorii vor fi de acord cu mine că această lege este o discriminare și trebuie schimbată”, a spus femeia. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Tânăra din Anglia care a cerut interzicerea avortului până la naștere în cazul bebelușilor cu Sindromul Down a pierdut procesul