Antena Meniu Search
x

O tânără din Wuhan şi-a îmbolnăvit cinci rude cu coronavirus fără ca ea să prezinte vreun simptom

O tânără de 20 de ani, din Wuhan, China, a dat peste cap tot ce se ştia până acum despre epidemia cu coronavirus, îmbolnăvindu-şi cinci rude fără să prezinte vreun simptom.

de Redactia Observator

la 22.02.2020, 12:37

Cinci rude ale tinerei au fost internate cu coronavirus
Tânăra din Wuhan a mers în vizită la rude, fiind convinsă că nu are coronavirus - Profimedia
  • O tânără din Wuhan şi-a îmbolnăvit cinci rude cu coronavirus fără ca ea să prezinte vreun simptom
  • Prevenirea răspândirii coronavirusului ar putea deveni o adevărată provocare la nivel global

O tânără de 20 de ani, din Wuhan, China, a dat peste cap tot ce se ştia până acum despre epidemia cu coronavirus, îmbolnăvindu-şi cinci rude fără să prezinte vreun simptom.

Convinsă că nu are nimic, pentru că se simţea bine, nu avea febră şi nu tuşea, tânăra a plecat din Wuhan în vizită la nişte rude din Anyang, la 675 de kilometri depărtare.

Conform Reuters, rudele tinerei au început să se simtă rău, la scurt timp după ce femeia a ajuns în Anyang, şi au fost internate în spital.

Tânăra a fost internată şi ea, iar al doilea test efectuat a arătat că este purtătoare a coronavirusului.

Totuşi, în continuare starea ei de sănătate este una bună. Nu a făcut febră, nu a dezvoltat probleme respiratorii sau la nivelul stomacului, nu a tuşit şi nu a acuzat dureri în gât.

Cazul tinerei din Wuhan dă peste cap toate cunoştinţele specialiştilor în domeniu şi este analizat de cei mai cunoscuţi medici chinezi.

Aceştia sunt din ce în ce mai convinşi că virusul fără leac din China poate fi transmis şi în mod asimptomatic de la om la om. Adică un pacient să răspândească acest coronavirus fără să ştie că este purtător, nedezvoltând niciun simptom în acest sens.

Un astfel de scenariu este cât se poate de sumbru şi ar transforma prevenirea răspândirii virusului într-o provocare greu de depăşit.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » O tânără din Wuhan şi-a îmbolnăvit cinci rude cu coronavirus fără ca ea să prezinte vreun simptom