Antena Meniu Search
x

Tânără de 26 de ani, riscă 10 ani de închisoare pentru că nu a respectat autoizolarea, a expus 710 persoane la Covid şi a infectat 59

O tânără de origine americană, în vârstă de 26 de ani riscă 10 ani de închisoare pentru că nu a respectat autoizolarea impusă de autorităţi, fiind suspectă de Covid-19 şi a ieşit să se distreze în mai multe baruri.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 21.09.2020, 18:23

Tânăra a ieşit în mai multe cluburi să se distreze
Tânără de 26 de ani, riscă 10 ani de închisoare pentru că nu a respectat autoizolarea - iStock | Getty Images
  • 710 persoane au fost expuse virusului din cauza ei.
  • 59 de persoane s-au infectat cu Covid-19.

Tânăra, sub numele de Yasmin A, în conformitate cu legile stricte din Germania care protejează identitatea acuzatului în dosare penale, lucrează la o companie destinată militarilor americani şi familiilor lor. A fost acuzată că a infectat 59 de persoane şi a expus alte 710 la virus, după ce nu a respectat izolarea, fiind suspectă de Covid-19.

După o vacanţă în Grecia a prezentat simptome asociate coronavirusului, între care dureri puternice în gât şi i s-a spus să rămână în autoizolare timp de 14 zile, aşteptând de asemenea rezultatul testului de Covid în data de 7 septembrie.

O zi mai târziu după aflarea restricţiilor care i-au fost impuse, Yasmin a ignorat complet avertismentul şi a ieşit să se distreze în mai multe baruri şi cluburi din staţiunea Garmisch-Partenkitchen.

Ar fi petrecut de altfel la barul Peaches pe 3 septembrie și la Irish Pub, cu o seară înainte să i se confirme că este pozitivă pentru coronavirus.

Cetăţeana de origine americană este răspunzătoare pentru 59 de infectări în Garmisch-Partenkitchen, inclusiv 25 de angajați ai stațiunii.

Orașul primit din nou restricţii după decizia autorităţilor locale, între care şi închiderea restaurantelor după ora 22.00.

Guvernatorul Bavariei, Markus Soeder, a criticat presupusul comportament al femeii, spunând: „Cazul de la Garmisch-Partenkirchen este un caz clasic de prostie și un exemplu pentru cât de repede se răspândi virusul. O asemenea nesăbuință trebuie să aibă consecințe.”

Soeder a adăugat: „De aceea este rezonabil ca autoritățile sanitare să ia în considerare, după examinarea atentă a cazului dacă să impună amenzi ridicate, în mod corespunzător”.

Edelweiss Lodge and Resort a fost forțat să se închidă timp de două săptămâni după ce și alți muncitori au fost confirmaţi pozitiv din cauza tinerei.

Yasmin A se confruntă acum și suportarea daunelor suferite de restaurantele şi barurile care acum sunt forţate să închidă mai devreme.

Administratorul local Anton Speer a declarat că s-au confruntat cu o sarcină extrem de dificilă de a da de urma tuturor contactelor.

Ian O'Hagan, proprietarul unui bar irlandez vizitat de femeie a fost declarat: „Este un dezastru. Am luptat atât de mult și am implementat măsuri de igienă mai stricte pentru a putea funcţiona. "

Stephen Schard, un purtător de cuvânt al stațiunii a confirmat că femeia avea simptome ale virusului inițial, dar nu aveau idee de ce nu a rămas în autoizolare.

Rata de infecție a zonei a crescut acum la peste pragul de 50 de cazuri noi la 100.000 de locuitori într-o săptămână.

Tuturor tinerilor cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani care au fost marți și în zilele anterioare în baruri li sa spus să facă un test pentru coronavirus, fiind făcute peste 700 de teste până acum.

Stațiunea Edelweiss, care este rezervată membrilor armatei americane, familiilor și veteranilor acestora, a declarat că lucrează cu profesioniștii din armata SUA și cu oficialii medicali locali pentru a evalua situația și a efectua urmărirea persoanelor care ar fi putut intra în contact cu femeia.

Andrea Mayer, o purtătoare de cuvânt a procuraturii din München a confirmat marți că a fost deschisă o anchetă preliminară asupra femeii, suspectată de vătămarea corporală a zeci de persoane, potrivit The Sun.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Tânără de 26 de ani, riscă 10 ani de închisoare pentru că nu a respectat autoizolarea, a expus 710 persoane la Covid şi a infectat 59