Antena Meniu Search
x

O tânără a murit după ce a fost muşcată de un căţel infectat cu rabie

O tânără a murit la scurt timp după ce a fost muşcată de un căţel infectat cu rabie găsit abandonat pe stradă, în timp ce se afla în vacanţă, în Filipine.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 10.05.2019, 15:23

La scurt timp după ce s-a întors din vacanţă, Birgitte a murit
Tânăra găsise găţelul abandonat pe stradă - Facebook / birgitte.kallestad.9

O tânără a murit la scurt timp după ce a fost muşcată de un căţel infectat cu rabie găsit abandonat pe stradă, în timp ce se afla în vacanţă, în Filipine.

Birgitte Kallestad, în vârstă de 24 de ani, era în vacanţă cu prietenii în Filipine când a găsit un căţeluş pe stradă, conform declaraţiilor date de familie.

Câinele ar fi fost infectat cu rabie, iar puiul a muşcat-o pe tânără în timp ce îl transporta înapoi în staţiunea lor.

Birgitte a început să se simtă rău imediat ce s-a întors în Norvegia, ţara natală, iar luni a murit la spitalul unde care lucra.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Conform BBC, Guvernul norvegian nu obligă vaccinările împotriva rabiei pentru cetățenii care călătoresc în Filipine, însă familia lui Kallestad a cerut acum o modificare a legii.

"Dacă putem realiza acest lucru, moartea ei poate salva alte vieţi", a mai adăugat familia.

Rabia este tratabilă, dar lăsată netratată ea poate provoca o infecție a creierului și a sistemului nervos care poate fi fatală. Boala ucide mii de oameni în fiecare an, mai ales în Asia și Africa, unde este predominantă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » O tânără a murit după ce a fost muşcată de un căţel infectat cu rabie