Antena Meniu Search
x

Tânără de 21 de ani, şase luni de închisoare pentru că a hrănit un urs cu pepene şi ciocolată

O mamă de 21 de ani a fost acuzată după ce a postat un clip pe Tik Tok, devenit viral, în care hrăneşte un urs cu ciocolată şi pepene roşu în timpul unei vacanţe în Tennessee.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 20.10.2020, 16:50

Tânăra hrăneşte ursul care stă la o mică distanţă şi mănâncă din palmă
Femeia a hrănit ursul cu bucăţi de ciocolată şi pepene roşu - TikTok/ southerngrlmom
  • Kristin a fost condamnată la şase luni de închisoare.
  • Clipul a strâns peste 500.000 de vizualizări.

Imaginile cu Kristin Hailee Farris, în vârstă de 21 de ani, din Danville, Virginia, care hrănea un animal sălbatic au fost făcute în Gatlinburg pe 30 septembrie, a declarat Asociația Tennessee Wildlife Resources.

În filmare tânăra este văzută pe o verandă, întinzând mmâna pentru a oferi pătrăţele de ciocolată şi felii de pepene roşu unui pui de urs negru care se apropie şi mânâncă din palma ei. La un moment dat, ursul se apropie suficient de mult de Kristin pentru a adulmeca camera pe care o ține în mână pentru a-l filma.

Femeia a fost acuzată de hrănire ilegală a unui animal sălbatic, după ce autorităţile silvice s-au autosesizat şi au pornit o anchetă.

Oficialii au declarat că, începând cu anul 2000, reglementările interzic oamenilor să hrănească urşii sau să lase mâncare în coşurile de gunoi din zonă, lucru care îi poate atrage pentru a coborî în civilizaţie.

Regula se aplică pe o rază de 10 kilometri în jurul orașului Gatlinburg și este destinată să descurajeze apariţia animalelor sălbatice în oraş, unde pot deveni violente şi chiar ataca oamenii.

Astfel, Kristin a fost condamnată la şase luni de închisoare şi va fi nevoită să plătească şi o amendă de 500 de dolari, după ce a fost găsită vinovată pentru încălcarea legii.

„Dorinţa copleşitoare de a te întâlni şi de a fi atât de aproape de un urs negru este în mod ciudat mai puternică decât de a avea minimul bun simţ” a declarat sergentul David Sexton. „Mulţi oameni hrănesc în mod intenţionat urşii, fără să se gândească la consecinţe”.

Între timp, compania TikTok a pus un avertisment pe videoclip care îndeamnă internauţii să nu imite ceea ce a făcut Kristin, mai ales că poate fi extrem de riscant dat fiind faptul că nu toate animalele pot fi blânde şi pot reacţiona la impuls.

Videoclipul avea titlul „Sunt acea fată nebună despre care ți-a spus mereu mama”, însoțită de o serie de hashtag-uri, inclusiv „#UnaCuNatura”. Clipul a strâns peste 500.000 de vizualizări.

Oficialii din cadrul Serviciului Parcului Național au spus că urșii care sunt hrăniți cu alimente umane în timp pot deveni agresivi în încercările lor de a obține mai mult, ceea ce îi va face să devină o amenințare la adresa siguranței publice, potrivit Daily Mail.

Ei au spus că oamenii ar trebui să se asigure că mâncarea lor este depozitată corect dacă se află într-o zonă în care se știe că trăiesc urșii și le-a reamintit oamenilor să nu le ofere mâncare şi să stea departe.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Stiri externe » Tânără de 21 de ani, şase luni de închisoare pentru că a hrănit un urs cu pepene şi ciocolată