Antena Meniu Search
x

Video Tancurile israeliene avansează "metodic" în Gaza. Reprezentantul palestinian la ONU cere lumii să salveze civilii prinşi în "iadul de pe pământ"

Război Israel - Hamas. Armata israeliană (IDF) avansează "metodic" în Fâşia Gaza, a declarat premierul israelian Benjamin Netanyahu, care exclude orice încetare a focului în războiul împotriva grupării islamiste palestiniene Hamas, cerut de organizaţiile umanitare, care deplâng o situaţie catastrofală pe teritoriul palestinian, informează Agerpres.

de Redactia Observator

la 31.10.2023, 10:30

Tancurile israeliene avansează "metodic" în Gaza. Reprezentantul palestinian la ONU cere lumii să salveze civilii prinşi în "iadul de pe pământ"
- IDF

"IDF şi-a extins pătrunderea terestră în Fâşia Gaza, o face în etape măsurate şi foarte puternice, avansând metodic", a declarat luni Benjamin Netanyahu, potrivit căruia "a treia fază" a operaţiunii militare a început. Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene Jonathan Conricus a confirmat marţi dimineaţa că "trupele israeliene se află în diferite părţi din nordul Fâşiei Gaza" şi a declarat că înţelege că situaţia umanitară este dificilă în enclava palestiniană, "dar nu este vina noastră".

Reprezentantul palestinian la ONU cere lumii să salveze populaţia din Gaza de "iadul de pe Pământ"

Hamas a publicat o înregistrare video cu trei femei prezentate ca ostatice dintre cei 239 de captivi confirmaţi, răpiţi de gruparea islamistă din 7 octombrie, în ziua atacului surpriză asupra zonei de sud a Israelului. Una dintre femei îi cere premierului israelian să încheie un schimb de prizonieri cu mişcarea islamistă pentru a obţine eliberarea acestora. În replică, Netanyahu a numit videoclipul "propaganda psihologică crudă" a Hamas. Totodată, armata israeliană a anunţat că a eliberat în timpul unei operaţiuni terestre o femeie soldat ţinută ostatică în Fâşia Gaza. Pe de altă parte, Israelul a confirmat moartea unei femei germano-israeliene, Shani Louk, care a fost răpită de Hamas în timp ce participa la un festival de muzică.  

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Gruparea islamistă Hamas pune condiţii pentru a permite plecările din Fâşia Gaza, a comunicat luni Departamentul de Stat al SUA prin purtătorul de cuvânt Matthew Miller. "La fel cum credem că (Hamas) ar trebui să elibereze toţi ostaticii pe care îi deţin, credem că ar trebui (...) să îi lase să plece pe cetăţenii americani şi pe alţi cetăţeni străini, care sunt practic obligaţi să rămână în Gaza împotriva voinţei lor, deoarece Hamas nu îşi respectă răspunderea de a acţiona pe partea sa a punctului de trecere de la Rafah", la frontiera cu Egiptul, a declarat Miller presei.

Reprezentantul palestinian la ONU a descris suferinţa populaţiei din Fâşia Gaza drept "iadul de pe Pământ", relatează marţi agenţia DPA. Vorbind la o reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate al ONU la New York, Riyad Mansour a citat declaraţia celebră a fostului secretar general al ONU Dag Hammarskjol care în 1954 a spus: "Naţiunile Unite nu au fost create pentru a ne aduce în rai, ci pentru a ne mântui din iad".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » Tancurile israeliene avansează "metodic" în Gaza. Reprezentantul palestinian la ONU cere lumii să salveze civilii prinşi în "iadul de pe pământ"