Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Ţara care oferă 5.000 de paşapoarte gratuite pentru a atrage "străini cu înaltă calificare". Care sunt cele mai dorite meserii

Preşedintele El Salvador, Nayib Bukele, a anunţat, sâmbătă, că ţara sa va oferi 5.000 de paşapoarte "străinilor cu înaltă calificare" care acceptă să se stabilească în această ţară mică şi săracă din America Centrală, relatează AFP.

de Redactia Observator

la 07.04.2024 , 11:55

Ţara care oferă 5.000 de paşapoarte gratuite pentru a atrage "străini cu înaltă calificare". Care sunt cele mai dorite meserii
Ţara care oferă 5.000 de paşapoarte gratuite pentru a atrage "străini cu înaltă calificare". Care sunt cele mai dorite meserii - Shutterstock

Aceste paşapoarte vor fi acordate "oamenilor de ştiinţă, inginerilor, medicilor, artiştilor şi filosofilor cu înaltă calificare din străinătate", a adăugat preşedintele.

El a precizat că beneficiarii se vor bucura de cetăţenia salvadoriană şi de dreptul de vot şi vor putea să-şi importe bunurile fără taxe vamale. "În pofida numărului lor mic, contribuţiile lor vor avea un impact enorm asupra societăţii noastre şi asupra viitorului ţării noastre", a continuat Nayib Bukele, indicând că va oferi "mai multe detalii" în scurt timp.

Război împotriva bandelor

Articolul continuă după reclamă

Nayib Bukele, care a devenit preşedinte în iunie 2019, a obţinut un nou mandat de cinci ani la alegerile din 4 februarie, la care a primit 84,65% din voturi, impulsionat de războiul său nemilos împotriva "maras", bandele care terorizau ţara.

De la lansarea acestei ofensive, în martie 2022, peste 79.000 de membri ai "maras" au fost arestaţi, potrivit guvernului, care estimează că aceste bande criminale sunt acum eradicate în proporţie de 75%. Această politică draconică este susţinută pe scară largă de populaţie, chiar dacă organizaţiile de apărare a drepturilor omului denunţă arestări arbitrare, rele tratamente, tortură şi decese în închisoare.

Nayib Bukele a declarat că în timpul noului său mandat prezidenţial, care începe la 1 iunie, eforturile guvernului său se vor concentra pe îmbunătăţirea economiei. Aproximativ 30% dintre salvadorieni trăiesc în sărăcie, iar 10% în sărăcie extremă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei
Vi se pare corect raportul calitate-preţ pe litoralul românesc?
Observator » Stiri externe » Ţara care oferă 5.000 de paşapoarte gratuite pentru a atrage "străini cu înaltă calificare". Care sunt cele mai dorite meserii