Antena Meniu Search
x

Ţara care va aplica o taxă de intrare pentru vizitatorii străini începând din luna aprilie

Thailanda va introduce o taxă de intrare de 9 dolari pentru vizitatorii străini, în încercarea de a-şi ajuta sectorul turistic devastat de pandemia de coronavirus, au anunţat miercuri autorităţile, potrivit AFP.

de Redactia Observator

la 12.01.2022, 18:44

Ţara care va aplica o taxă de intrare pentru vizitatorii străini începând din luna aprilie
Ţara care va aplica o taxă de intrare pentru vizitatorii străini începând din luna aprilie - Shutterstock

Taxa va fi introdusă începând cu luna aprilie pentru a finanţa gestionarea atracţiilor turistice şi pentru a acoperi asigurările de accidente pentru acei turişti care nu şi le pot plăti singuri, a declarat pentru AFP Yuthasak Supasorn, guvernatorul Autorităţii pentru Turism din Thailanda, notează AGERPRES

Se pare că taxa urmează fie încorporată în tarifele aeriene, a precizat într-o declaraţie purtătorul de cuvânt al guvernului, Thanakorn Wangboonkongchana.

În 2019, circa 40 de milioane de vizitatori au sosit în Thailanda, una dintre cele mai vizitate ţări din lume. Însă, începând din 2020, au fost impuse reguli stricte de carantină pentru a combate pandemia. Doar aproximativ 100.000 de turişti au vizitat ţara în perioada ianuarie-octombrie 2021. Şi în prezent, pentru vizitatorii care nu sunt complet vaccinaţi se aplică o carantină obligatorie de 10-14 zile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Ţara care va aplica o taxă de intrare pentru vizitatorii străini începând din luna aprilie