Antena Meniu Search
x

Ţara cu cei mai mulţi copii care şi-au pierdut părinţii din cauza pandemiei. Aproape 100.000 sunt orfani

Pandemia de COVID-19 a lăsat orfani aproximativ 98.000 de copii în Peru, a anunţat joi guvernul celei mai îndoliate ţări din lume, raportat la populaţia totală, transmite AFP.

de Redactia Observator

la 07.01.2022, 08:11

Ţara cu cei mai mulţi copii care şi-au pierdut părinţii din cauza pandemiei
Ţara cu cei mai mulţi copii care şi-au pierdut părinţii din cauza pandemiei - Shutterstock

"Ţara noastră este, din păcate, ţara care numără aproape 98.000 de copii care şi-au pierdut tatăl, mama sau tutorele în timpul pandemiei", a declarat ministrul pentru femei, Anahi Durand, pe baza cifrelor publicate de jurnalul medical The Lancet. "Deţinem tristul record de a fi ţara cu cei mai mulţi copii care şi-au pierdut un tată sau o mamă", a adăugat ea.

Ministerul plăteşte în prezent o alocaţie de 200 de soli (circa 50 de dolari) la peste 18.000 de familii, dar numărul beneficiarilor ar trebui mărit, a estimat ministrul. Guvernul intenţionează să acorde această alocaţie unui număr total de 83.664 de copii şi adolescenţi orfani, pe lângă acordarea de sprijin psihologic şi educaţional, conform AGERPRES

Peru, o ţară cu 33 de milioane de locuitori, are cea mai mare rată a mortalităţii din lume, cu 6.122 de decese la un milion de locuitori, potrivit unui raport AFP bazat pe cifre oficiale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Ţara cu cei mai mulţi copii care şi-au pierdut părinţii din cauza pandemiei. Aproape 100.000 sunt orfani